Julemarkeder - kort over Sveriges bedste julemarkeder i 2023

- Kategorier: Nyheder

Er du allerede begyndt at tænke på, hvilke julemarkeder du skal besøge i år? Faktum er, at rundt om i Sverige er der mange julemarkeder, som byder på den traditionelle og festlige stemning, som hører julen til. Det er alt fra stearinlys, til dufte, julelysjulepynt og musik, der er garanteret at få os i den rigtige julestemning, og som kan få os til at føle os som børn igen.

Brug vores interaktive kort til at finde et hyggeligt julemarked i Sverige og læs videre for mere information om Sveriges bedste julemarkeder i 2023.

;

;

Julemarkeder i Stockholm 2023

At varme op til jul ved at tage på julemarked i Stockholm, er en tradition for både stockholmere og expats. I Sveriges hovedstad afholdes der hvert år flere traditionelle julemarkeder, som alle byder på en bred vifte af aktiviteter, kunst og kunsthåndværk og spændende lækkerier. Uanset om du bor i Stockholm eller er turist, synes vi, du skal besøge mindst ét ​​marked i julen 2023.


Julemarked på Stortorget i Den Gamle By

Julemarkedet på Stortorget i Gamle Stan har en solid historie. Fejringen er foregået på samme måde og samme sted siden 1915 – med oprindelse helt tilbage til 1300-tallet. Det er Stockholms-Gillet, der arrangerer arrangementet, som finder sted hvert år cirka en måned før jul.

Her er omkring 40 sælgere, og i de forskellige boder kan du være med til alt fra kunstsmedning til keramik og diverse lækkerier som karameller og vildt. Glem ikke at købe en honningkage og et krus gløgg og så sidde og nyde det fantastiske juletræ, der pryder torvets midte. 

Julemarkedet i Den Gamle By byder i år sine besøgende velkommen mellem 18. november og 23. December 2023 fra kl. 11:00 - 18:00.


Skansens Julmarked

Skansen arrangerer hvert år et velbesøgt julemarked, som har været en vigtig tradition for både stockholmere og turister siden 1903. Her kan du tage del i omkring 70 spændende og dygtige boder, der byder på mad og kunsthåndværk i julestemning. Smag alt fra marcipan og brød til chokolade og udforsk udvalget af træhåndværk, tøj, stearinlys og smykker. Her er noget for hele familien – ung som gammel. 

Skansens julemarked 2023 arrangerer også flere festlige aktiviteter du kan tage del i,  såsom julehåndværk, lystænding, dans om juletræet og koncerter med julemusik. I år er du velkommen hver fredag, lørdag og søndag mellem 24. november og 17. december.


Julemarked i Färgfabriken

I år arrangeres julemarkedet i Färgfabriken i Stockholm mellem 10. og 11. december. Dette er byens største julemarked inden for design, kunsthåndværk, mad og drikke. Tusindvis af besøgende valfarter hvert år til julemarkedet for at tage del i festlighederne. Udover 100 boder kan du også nyde livemusik i julens tegn.

Markedet byder sine gæster velkommen mellem 11.00 og 17.00 begge dage.

 


Julemarkeder i Gøteborg 2023

Allerede i starten af ​​november kommer julen til Gøteborg. Det er der en række hyggelige julemarkeder åbner op og byder gæster fra hele landet velkommen til julestemning af bedste slags.


Jul på Liseberg

I november 2023 skifter Nordens største forlystelsespark, Liseberg, igen form og bliver et julemarked i verdensklasse.

Træer og juletræer er pyntet med millioner af lys, og hundredvis af udstillere og sælgere sætter deres boder op. Udover juleindkøb er der også mulighed for at stå på skøjter, lægge en ønskeliste til julemanden og meget mere.

Lisebergs julemarkedet er åbent følgende dage: 18-19 november, 24-26 november, 1-3 december, 6-10 december, 13-23 december, 26-30 december.

 


Tjolöholms Slots Julemarked

Et stykke udenfor Gøteborg finder du Tjolöholm Slot. Et traditionelt julemarked arrangeres her hvert år. Faktisk fandt det første julemarked sted i 1987.

Nyd julestemningen på godset, som er smukt oplyst af lyskæder og masser af lys-beklædte juletræer. Madboder og kunsthåndværkere fra hele landet samles her for at vise og sælge små fremstillede produkter. Tag også del i stemningsfulde oplevelser for hele familien. 

I år byder julemarkedet sine gæster velkommen mellem 17.-19. november, 24.-26. November og fra d. 30. november til d. 3 december 2023.


Julemarkeder i Skåne 2023

Uanset hvor du bor i Skåne, er du aldrig langt fra et hyggeligt julemarked. Her arrangeres stemningsfulde julemarkeder flere steder i juletiden.


Julemarked på Gästgifvaregården i Margretetorp

Du kan besøge Margretetorps julemarked i Hjärnarp (midt mellem Båstad og Ängelholm). Her vil flere lokale udstillere opstille deres stande i 2023 og byde på harmoni og julestemning blandt kunsthåndværk, traditionelle delikatesser og blomster.

Benyt lejligheden til at købe nogle unikke julegaver til dine nærmeste og glem ikke at bede børnene om at skrive en ønskeliste inden besøget - for her venter julemanden.

 


Jul på Övedskloster

I 2023 bliver det elvte år i træk, at der arrangeres et hyggeligt og stemningsfuldt julemarked på Övedskloster. Du er velkommen her mellem 9. og 11. december med muligheden for rigtig at komme i julestemning. Omkring hundrede talentfulde kreatører udstiller hvert år deres kunst- og madhåndværk her. Der er også hyggelige aktiviteter, luciatog og anden hyggelig underholdning, der hører julen til.

Julemarkedet er åbent fredag ​​den 15. december fra kl. 15.00 til 20.00 og lørdag den 16. december og søndag den 17. december mellem kl. 10.00 og 17.00.


Malmö Julemarked

Ved Gustav Adolfs Torv og Södertull midt i Malmøs centrum åbnes der hvert år et klassisk udendørs julemarked. Her sælges ægte kunsthåndværk, delikatesser og meget mere.

Malmø er en hyggelig by i juletiden og julemarkedet bidrager til en ekstra festlig stemning. Udover en række spændende boder er der også en håndværkshytte, flotte lysinstallationer, karuseller, heste og vogne og julemænd. Tag dig god tid og slentre rundt et par timer for at dufte, smage og virkelig mærke julen.

Det populære julemarked på Gustav Adolfs Plads løber fra den 24. november til den 18. december. Julemarkedet har åbent hver torsdag til søndag fra kl. 11:00 til 18:00.

 


Julemarked i Dalarna 2023

Dalarna er den perfekte destination for dem, der leder efter ægte julestemning med sit frostklare og snedækkede landskab. Derfor kan du være sikker på, at julemarkederne her byder på en ekstraordinær julestemning.

Markedet er åbent 10.december fra kl. 12.00 til 16.00.


Julemarked i Långa Ladan

Julemarkedet i Långa Ladan i Ludvika byder hovedsageligt på udstillere inden for kunsthåndværk og brød, men også et festligt og hyggeligt miljø, der får alle besøgende til at nyde julen lidt ekstra. Her er også lotteri og kaffeservering. Markedet er åbent mellem 12.00 og 16.00 med start den 4. december.


Julemarked i Sunnansjö

Hvis du vil besøge et hyggeligt og gammeldags julemarked i 2023, skal du ligge vejen forbi Sunnansjö. De omkring 40 sælgere, der er der, sælger ægte kunsthåndværk og velsmagende lækkerier. Julemanden kommer også for at besøge de mindste gæster. Du finder julemarkedet på gården i Sunnansjö med start den 19. november.

Se også vores kort over julemarkeder i 2023 i Danmark. Her finder du en oversigt over attraktive julemarkeder i både København, Århus og Ålborg.

Er du i dit kreative hjørne, kan du tage et kig på Brøndsholms DIY indlæg. Her kan du finde inspiration til, hvordan du pynter et kunstigt juletræ eller hvordan du skal dække årets julebordØnsker du at lave dit egen hjemmelavet julepynt eller finde inspiration til din juledekoration, så kan du også finde ideer hertil.  

Mens du venter på, at det bliver december måned kan du udforske Brøndsholms store udvalg af alt til julen. Om end du er på udkig efter et kunstigt juletræ, nye flotte julekugler eller andet dekorativt juletræspynt, kan du lade dig inspirere på Brøndsholms side.