Kunstige juletræer har den fordel, at de kan genbruges år efter år, hvilket reducerer behovet for at fælde levende træer. Når du investerer i et kunstigt juletræ, investerer du i en bæredygtig løsning, der holder i mange år fremover og skåner miljøet.
Læs med og find ud af, hvordan du kan give dit juletræ lidt kant og skru op for julehyggen!
Sådan samler du et kunstigt juletræ
Vores kunstige juletræer har været på en lang rejse i en transportkasse. Derfor anbefaler vi, at du investerer lidt tid første gang, du folder træet ud. Du bør minimum stille træet ud én dag før, du pynter det og sætter det frem til beskuelse, så det har tid til at rette sig ud. Gerne et sted, hvor der er lidt fugtig fx en udestue eller garage (uden at være i direkte regnvejr), da fugten sørger for, at nålene retter sig pænt ud hurtigere. Når du skal bruge juletræet året efter, kræver det ikke samme tidsinvestering. Her skal du blot bruge lidt tid på at rette grenene til, og det kan du nemt gøre, mens du pynter træet.
Se vores kunstige juletræer her. I sortimentet kan du finde alt fra det traditionelle kunstige grønne juletræ til det mere utraditionelle kunstige juletræ i hvidt. Derudover kan du finde et mere dekorativt træ med lys eller sne som en ekstra tilføjelse.
Husk at gemme papkassen juletræet ankommer i, så du kan opbevare juletræet sikkert helt frem til næste jul.
Klik her for at se vores instruktionsvideo til hvordan du samler et kunstigt Noble, Grandis og Imperial grantræ.
Opsætning af lyskæder
Vi har et udvalg af juletræer, som har ”indbyggede” lyskæder, men til resten af juletræerne kan man købe lyskæder og selv sætte dem på, som man lyster. På den måde er du selv herre over, hvordan dit træ pyntes. Hvis en lyskilde holder op med at lyse, lyser resten af kæden alligevel.
Vores LED 1-2 Glow Lyskæde gør det meget nemmere at sætte lyskæder på dit juletræ, da lyskæden sættes fast på toppen og falder ned over træet (se video nedenfor). Lyskæden har et grønt kabel, som matcher juletræets farve. Lyset på lyskæden er et varm LED lys dvs. at det ligner gammeldags glødepærelys, men har alle fordelene ved LED, såsom længere levetid, strømbesparelse og mindre varmeafgivelse.
Se vores udvalg af LED lyskæder. Klik her for at se en instruktionsvideo, der viser, hvor nemt det er at sætte 1-2 glow lyskæden på dit grantræ.
Dekoration af juletræet
Vi anbefaler, at du hænger de største og tungeste julekugler og juleophæng inderst og nederst på træet, hvor grenene er tykkest. Sæt de lettere dekorationer øverst på de tyndeste grene, så grenene ikke hænger ned pga. vægten.
Det giver en flot og dekorativ effekt, at hænge 2-3 forskellige størrelser julekugler på træet og skifte mellem blanke og matte kugler. Men brug selvfølgelig din egen kreativitet – der er ingen faste regler. Nogle foretrækker et minimalistisk og enkelt pyntet juletræ og nogen vil gerne fylde træet op med meget pynt for maksimum effekt og udtryk.
Vælg en stilart til dit juletræ
Vil du gerne have, at dit juletræ har et ensartet og stilfuldt udtryk, kan du overveje at holde en gennemgående tematik, når du pynter dit juletræ. Vil du gerne fremvise et juletræ, der afspejler din personlige stil, kan du mixe og matche som du lyster. Læs med nedenfor og få inspiration til forskellige stilarter, du kan benytte dig af, når du skal pynte dit juletræ.
Pynt f.eks. dit træ med de traditionelle røde farver med moderne detaljer, der fusionerer de traditionelle røde toner med varme nuancer som f.eks. rust eller rødlig terracotta. Det nostalgiske, men moderne juletræ benytter sig af hjemmelavet pynt, såsom hjemmelavede rosetter og vifter i de førnævnte toner. Og i stedet for en traditionel julestjerne, kan du pryde træets top med en stor roset.
Med en blanding af håndlavet og professionelt pynt skaber du et elegant og moderne udtryk med dit juletræ.
Du kan også gå mere efter en vinterlig vintage-stil, der kombinerer skandinavisk retro med orientalsk mystik, hvor træet lyser i grønne, blå og gyldne nuancer. Dette univers af farver, kan du bl.a. opnå med en blanding af håndlavede kræmmerhuse og pynt i guld. Du kan supplere med farverige kugler og bruge en lyskæde med grønt lys.
Vil du gerne have et træ med feminine toner, kan du balancere træets udtryk ved at vælge julepynt, der signalerer romantik. Dekorer træet med sølv og rosa farvede nuancer med pyntende papir snebolde, sølvfarvede kræmmerhuse og flettede sølv julehjerter. Skab en kontrast til de kolde nuancer med varme farver, og giv dit træ et eventyrligt udtryk.
Kunne du godt tænke dig et minimalistisk udstrålende juletræ, kan du tænke ind i en farvepalet, der domineres af grå, hvid eller sort, der suppleres med gylden brune nuancer. Hold dig til et par forskellige slags pynt, som f.eks. kun stjerner og lys eller julehjerter og julekugler, hvor du kun mixer et par farver. Har du svært ved at vælge farve eller antal, kan du bruge vores kuglemix og sampak. Så går det hurtigt!!
Vil du gerne hylde den skandinaviske stil med en naturlig jul, skal du se mod naturen og dens materialer. Introducer naturlige elementer og match dem med dine yndlings kugler, stjerne, kræmmerhuse.
Uanset hvilken stil, der vælges, er ethvert valg en hyldest til julen og den gennemsyrende hygge, den bringer med sig. Det er kun fantasien, der sætter grænser, så slip den løs og kombinér traditionelle og klassiske elementer med det moderne.
Tip!
Der findes selvfølgelig ikke nedskrevne regler om, hvor meget pynt man skal sætte på et juletræ. Men vores dekoratør anbefaler ud fra hendes egen årelange dekorationserfaring, følgende opsætningsregler:
150 cm højt juletræ: 60 – 100 kugler / 10 meter lyskæde
180 cm højt juletræ: 74 - 120 kugler / 10meter lyskæde
210 cm højt juletræ: 96 – 140 kugler / 20 meter lyskæde
En lille huskeregel: For hver 30 cm højde på træet, skal du regne med ca. 15 - 20 stk. kugler eller ornamenter.
Vi ønsker alle vores kunder en rigtig glædelig jul!
Hvilket land stammer traditionen med at pynte juletræ fra?
Det var de adelige i Tyskland, der i starten af 1800-tallet var de første, der begyndte at pynte et træ ved juletid. Måden hvorpå træet blev pyntet ændrede sig dog i løbet af 1800-tallet, da det gik fra kun at være de adelige til, at juletræet blev allemandseje.
I Danmark blev det første juletræ pyntet i 1808 på Holsteinborg Slot.
Ønsker du også at slå din kreative side løs, så kan du tage et kig på vores DIY blogindlæg. Her finder du bl.a. inspiration til hjemmelavet julepynt, inspiration til din juledekoration, DIY hjemmelavet julekalender og inspiration til årets juleborddækning.
Vi har også samlet et overblik over julemarkeder i Danmark i 2024 og et kort over Sveriges bedste julemarkeder i 2024, hvis du er i Sverige i december måned.