Skab ro i dine små ”grupper”

- Kategorier: Nyheder , Nyheder

Skab ro i dine små ”grupper”
- af indretningsdesigner Anita Broberg-Jepsen, IDESIGN.dk

Du kender det sikkert. 

Skabet bugner af vaser, stager, skåle og nips af forskellig slags, men du synes ikke rigtig, at du har noget (det er lidt ligesom med tøj). Dybest set er det ikke fordi, det du har i skabet, fejler noget. Det kan være rigtig pænt, og endda fri for skår og revner. Du trænger bare til, at der sker noget nyt. 

Du ønsker forandring i dit hjem. Ikke bare det samme gamle, du kender så godt. 

Når mine kunder søger hjælp til indretning, så er det ønsket om forandring der er fokus på. Meget naturligt, at indretningen skal ændres i takt med, at der sker nye ting i livet. 

Jeg har også fokus på de små ting. Alt det, som står i vindueskarmen, på skænk og hylder samt i hjørnerne. Dét, der skaber hygge. Det betyder nemlig mere, end mange tror. 

(Har du lyst at prøve det af, så kan du evt. fjerne det hele, og mærke hvordan stemningen fordufter)

Højderne udfordrer + et tip til dig

Når du prøver at pynte op i dit hjem ved at sætte dine ting frem, enten i små grupper, på en bakke, i vindueskarmen m.v. så er det garanteret ikke hver gang det lykkes for dig, at få det til at se ”rigtigt” ud. 

Hvis du vil ”fejlfinde” lidt på dine grupper, så tænk på højderne i de ting du har. Det er nemlig dét, der er med til at skabe harmonien for øjet. Jeg har lavet to tegninger der viser det.

Jeg tror godt at du kan se, hvor der er mest harmoni, ellers kan jeg afsløre, at det er på det første billede. På det anden er det som om, at det øverste af begge planter ikke kan nå hinanden, og det skaber disharmoni. Som om der mangles noget. En størrelse lige midt i mellem. 

Har du f.eks. en figur, du rigtig gerne vil have frem, men som ikke harmonerer nogen steder, så kig efter ting du kan supplere den med. Det kan være en vase, som har en farve, der også er i din figur. Det kan være et par stager, som får hele opstillingen til at se harmonisk ud. 

Og husk…

Hvis din yndlingsting er lidt særpræget så hold de andre ting i opstillingen mere rolige. Er det omvendt, så kan nogle spraglede vaser (det kan være både i farve og form) være løsningen på, at få det hele til at se mere spændende ud. Du kan også nemt lave forandringer i hjemmet med maling på væggene, det kan være en enkelt væg, der skal skille sig ud fra de andre. Du kan læse mere om, hvordan du nemt og med en pæn finish kan male din væg her.

Anita Broberg-Jepsen

Indretningsdesigner & Stemningspilot