Julemarkeder nær dig i 2023

- Kategorier: Nyheder

Forestil dig følgende: det er december og du står med en kop gløgg i den ene hånd mormor i den anden. Omkring dig og din familie falder sneen, julelys bader byen i røde og grønne nuancer, og et sangkors smukke stemmer fylder byen med lyden af jul.

Lige meget om du er mest til Mariah Carey og risengrød eller Mc Einar og æbleskiver, så vil julen altid være lig glæde og gode stunder med din familie. Vi har samlet en liste over julemarkeder i Danmark, der har garanti for god julestemning. 

Brug vores interaktive kort til at finde et hyggeligt julemarked i Danmark og læs videre for mere information om Danmarks bedste julemarkeder i 2023.

;

;


Tivoli julemarked

Julemarkedet i Tivoli, eller Jul i Tivoli som det også hedder, er et af de største og mest populære julemarkeder, vi har i Danmark.

Mærk magien udfolde sig i eventyrlige rammer, hvor der både er noget til de mindste i familien såvel som de ældste. Her er der altid noget sjovt af finde på, og de mange juleboder byder på alle de klassiske jule-nydelser: æbleskiver, varm gløgg, varm kakao og en lille juleøl.

Julen er samtidig børnenes fest. Og det mantra holder Tivoli i hævd med børnevenlige juleforlystelser, magisk pynt og forskellige julegodter.


Julemarkedet på Kongens Nytorv

Nyhavn er unægteligt et af de mest ikoniske steder i Danmark. Hvert år disker julemarkedet i Nyhavn op med julehygge i havnens billedskønne omgivelser. Her finder man de obligatoriske lækkerier - varm kakao, gløgg og æbleskiver - men også kunsthåndværk, skindvarer, og julegodter til enhver smag.

Nyd en dejlig dag med familien ved julemarkedet i Nyhavn, hvor det også kan anbefales at slå et smut forbi Magasin og se den historiske bygning blive oplyst af julelys og smukke juledekorationer.

 


Julemarked på Nytorv

Et stenkast fra julemarkedet i Nyhavn finder man endnu et fortryllende julemarked, nemlig H. C. Andersens Julemarked på Nytorv. Her kan man i forfatterens ånd gå på opdagelse i et af de mest centrale julemarkeder i Danmark og smage udsøgte delikatesser fra nær og fjern. 

Det eventyrlige julemarked er placeret midt på Strøget, så det besøges af tusindvis af gæster og emmer derfor af julestemning langt væk. Derefter kan man fortsætte en kort tur ned af Strøget til Rådhuspladsen, hvor det gigantiske juletræ traditionen tro tændes d. 1. søndag i advent.

 

 


Jul i Hillerød

Julen starter tidligt i Hillerød. Allerede fra slutningen af november begynder opvarmningen til årets koldeste og hyggeligste højtid. Tag med familien til Hillerød i Nordsjælland og oplev et af de mest imponerende syn, når Frederiksborg Slot oplyses og Slotssøen bades i julelys. 

I kan derefter bevæge jer mod Hillerød Torv, hvor byens samlingspunkt - det store juletræ - tændes og butikkerne i anledning af Black Friday inviterer til et julemarked, hvor udover julegodter ovenikøbet kan finde gode tilbud på julegaver.

 


Jul på Fyn

Fyn kommer af ordet ‘føn’, der betyder fnug, og allerede her fornemmer man julestemningen. Fyn er kendt som ‘det vindomsuste sted’, men frygt ingen snestorm, for det eneste der tager dig med storm er det lokale julemarked i Nyborg. 

Den gamle kongeby Nyborg inviterer til julemarked, hvor man kan opleve julen i kongelige omgivelser. Rundt omkring i byen er der små boder, der sælger lokale delikatesser, som trods de kongelige omstændigheder ikke koster en formue. Her er noget til enhver smag og enhver pengepung, så både Dronningen og den studerende på SU kan være med. 

 


På julemarked i Aarhus

Det er med god grund at Aarhus er kendt som Smilets By. Det er umuligt ikke at få et stort smil på, når man bevæger sig rundt på Aarhus’ forskellige julemarkeder. 

I Den Gamle By kan man lære om julens historie og opleve, hvordan julen foregik i gamle dage. Her kan man finde små spændende varer, der egner sig perfekt til mandelgaver. Bagefter kan man fuldende dagen ved at gå på en kulinarisk opdagelse i boderne, der serverer alverdens julegodter.

 

 


Jul i Aalborg

I Aalborg kan man kombinere to af de hyggeligste slags familieudflugter: julemarked og zoologisk have. Aalborg Zoo inviterer til julemarked, hvor man kan opleve dyrene på en helt ny måde. Haven er pyntet op til lejligheden og badet i et magisk lys, der sikrer et helt unikt juleeventyr. 

Besøg Aalborg Zoo for at få en uforglemmelig dag med familien, finde zoologiske souvenirs til pakkelegen, og nyde smagen af Nordjyllands lokale specialiteter. 

Ønsker du også at komme i julestemning for alvor? Så bør du tage et kig i Brøndsholm's univers af produkter til julehøjtiden. Her kan du finde alt fra kunstige juletræer i forskellige afskygninger til både farverigt julepynt og hyggelig julebelysning. Alt som med sikkerhed vil være med til at skabe en magisk jul i hjemmet. 

Planlægger du en rejse eller en forlænget weekend til Sverige i december? Så skal du uden tvivl tage et smut forbi et af de populære julemarkeder. Brøndsholm har lavet et kort over de bedste julemarkeder i Sverige, som med garanti er et besøg værd. 

Hos Brøndsholm elsker vi højtiden jul og hjælper dig gerne med at komme i julestemning. Se f.eks. vores DIY indlæg hvor du kan finde inspiration til årets juleborddækning eller hvordan du pynter et kunstigt juletræ. Ønsker du at sætte dig eget personlige præg på de hyggelige juletraditioner, kan du med fordel tage et kig på vores inspirationsguide til, hvordan man laver en hjemmelavet adventskalender eller hjemmelavet julepynt.