Sådan laver du en hjemmelavet adventskalender

- Kategorier: Nyheder

Det behøver ikke at være specielt svært at lave sin helt egen adventskalender. Der er mange kreative måder at gøre det på. Det eneste der skal til er lidt fantasi og selvfølgelig de rigtige redskaber. 

I denne guide vil vi give dig forslag til, hvordan du selv kan lave en DIY adventskalender, men også komme med sjove ideer til gaver, du kan fylde kalenderen med. Lad julen blive endnu bedre i år ved at overraske din kæreste, veninde eller børnene ved at lykkedes med en lav selv julekalender med personlige gaver. 

 

Hvilken slags adventskalender vil du lave?

Det første du skal tage stilling til, når du laver din egen adventskalender er, hvordan den skal se ud. Er du født med en kreativ side, kan du lave din egen kalender ved hjælp af pap eller ethvert andet materiale. En anden mulighed er at lave små pakker eller købe søde poser til at placere gaverne i. Pakkerne kan stables oven på hinanden og poserne kan bindes på en snor, som du så hænger på væggen.

Lav din egen adventskalender i pap

Du har sikkert set de færdiglavede adventskalendere, som du kan købe i dag med forskellige typer af produktet. Faktisk kan du lave en helt selv og relativt nemt. Det du skal gøre er at bygge et lille hus af pap med vægge og åbninger til dørene. Find papskilte hos Brøndsholm.

Tips! Beslut dig for hvad du vil fylde adventskalenderen med, allerede inden du begynder at lave adventskalenderen. Størrelsen på den pakke, du køber, er naturligvis afgørende for størrelsen på lågerne.

Her finder du kreative gaveideer fra Brøndsholm.

Følgende materialer skal bruges:

  • En stor papkasse
  • Farveblyanter, maling eller klistermærker til dekoration
  • En skarp kniv eller saks
  • En lineal eller et målebånd
  • Lim eller dobbeltklæbende tape
  • Papirsposer eller små æsker
  • Slik, små gaver eller sedler til at fylde julekalenderen med
  • Snor eller bånd til at hænge kalenderen op

Trin 1: Forberedelse

Start med at måle og tegne hvert hul på indersiden af ​​æsken. Du kan enten lave 24 låger - en for hver dag indtil juleaften eller 4 låger til hver advent. Du kan have en stor åbning, der viser alle lågerne eller enkelte små rum, der kan åbnes enkeltvis. Ønsker du individuelle rum, kan du bruge papirsposer eller små æsker til at putte gaverne i. Mål og skær åbningerne ud til disse i pappet.

Trin 2: Dekorer æsken

Nu er det tid til at pynte æsken. Brug farveblyanter, maling eller klistermærker til at skabe et magisk juledesign. For at dække det kedelige ydre af pappet kan du pakke adventskalenderen ind i indpakningspapir eller male den i en farverig farve. Du kan også bruge andet tilbehør til indpakningen såsom bånd eller sløjfer. Derudover kan du tilføje atmosfæriske symboler som snefnug og små julemænd for at skabe en julefølelse. Hos Brøndsholm kan du finde et stort udvalg af både bånd og sløjfer

Trin 3: Klip rummene ud

Når dekorationen er tørret, kan du begynde at skære rummene ud i pappet. Brug en skarp kniv eller saks og følg de linjer, du har tegnet tidligere. Pas på ikke at skære hele vejen rundt, men efterlad en kant, så rummene stadig sidder fast på pappet.

Trin 4: Fastgør papirsposer eller æsker

Vælger du at bruge papirposer eller små æsker, kan du nu fastgøre dem til de udskårne låger. Brug lim eller dobbeltklæbende tape for at få dem til at passe ordentligt.

Trin 5: Fyld kalenderen med gaver

Nu er det tid til at fylde kalenderen med slik, små gaver eller kærlige beskeder. Hvert rum skal indeholde en overraskelse for hver dag indtil juleaften. Hvis du ikke bare vil fylde den med gaver, kan du i stedet efterlade små sedler med ledetråde til, hvor gaverne kan findes.

Trin 6: Hæng adventskalenderen op

Sidst, men ikke mindst, sæt en snor eller et bånd fast i toppen af ​​kalenderen for at hænge den op. Sørg for at snoren er stærk nok til at bære vægten af ​​kalenderen.

Lav din egen adventskalender med poser

At lave sin egen adventskalender med små poser på snor kan også være et godt alternativ. Nedenfor er en trin-for-trin guide, der hjælper dig med at skabe den perfekte væghængte julekalender. Se Brøndsholm’s udvalg af julesokker som også med fordel kan bruges til en julekalender. 

Følgende materialer skal bruges:

  • 24 små poser og klemmer (Fx papirsposer eller stofposer)
  • En snor eller et bånd (ca. 2-3 meter langt)
  • Pynt
  • Klemmer til at fastgøre poserne til snoren
  • Dobbeltklæbende tape
  • Slik, små gaver eller beskeder til at fylde poserne med

 

Trin 1: Forberedelse

Start med at vælge de små poser, som du vil bruge. Det kan være papirsposer, stofposer eller måske en lille julestrømpe eller nissehue, som også kan købes hos Brøndsholm. Sørg for at poserne er store nok til at rumme det, som du vil fylde dem med.

Trin 2: Dekorer poserne

Der er masser af sjove måder at dekorere de små poser på. Brug et silkebånd til at lukke posen og påsæt en julekugle, julehjertejulestjerne eller måske et snefnug på båndet. Derudover kan du vikle en lyskæde rundt om snoren. 

Trin 3: Fyld poserne

Nu er det tid til at fylde poserne med slik, små gaver eller beskeder. Det vigtigste er, at der er en overraskelse hver dag frem til jul. Vær kreativ og tag udgangspunkt i, hvad den person, der skal modtage kalenderen, kan lide.

Trin 4: Forbered længden på snoren

Tag snoren eller båndet og mål den længde du ønsker. Lidt ekstra længde er altid godt, så du kan justere snoren og binde den godt fast.

Trin 5: Sæt poserne på snoren

Nu er det tid til at fastgøre poserne til snoren. Du kan bruge klemmer eller klistermærker som fastgørelse. Placer dem med jævne mellemrum.

Trin 6: Fastgør snoren til væggen

Beslut dig for hvor du vil hænge adventskalenderen og sæt snoren fast på væggen. Du kan bruge dobbeltklæbende tape som fastgørelse.

Er tiden knap op til december måned, kan du også købe en færdiglavet julekalender hos Brøndsholm. Se vores to forskellige typer som findes; Julekalender slæde og julekalender med 24 rum.

Find ideer til gaver til adventskalenderen

Et klassisk og billigt alternativ, når du vil lave din egen adventskalender, er at fylde den med slik. Nogle klassiske julefavoritter er chokolade praliner, små karameller og honningkager. Juleslik er også hyggeligt at pynte med i juletiden – så hvorfor ikke også tage nogle kunstige bolsjer med til at bruge som pynt.

Små eller store gaver kan også indgå i adventskalenderen, og du kan med fordel veksle mellem både dyrere og billigere gaver. Eksempelvis kunne hver advent indeholde en større gave såsom smykker, køkkenudstyr eller legetøj til barnet. Afhængig af hvem som adventskalenderen er lavet til. 

Hvis du ikke vil have, at hver låge skal koste penge, kan du istedet skrive skrive små søde beskeder, som kan være med til at lyse december måned op. 

Lav en station til din adventskalender

At lave en station til din adventskalender vil gøre åbningen af lågerne ekstra sjov og stemningsfuld. Nedenfor deler vi lidt inspiration til, hvordan du vil kunne dekorere en station til adventskalenderen med pynt fra Brøndsholm.

Sørg for at bruge en hylde eller et bord som base. For at skabe en vinterlig følelse kan du med fordel sprede kunstig sne ud over overfladen. Brug små snefnug eller snespray til at skabe et smukt vinterlandskab. 

Placer små julefigurer rundt om adventskalenderen for at skabe et mere levende og magisk univers, som sikkert vil falde i god smag hos de forventningsfulde børn. Det kan være alt fra nisser i forskellige størrelser til andre små julefigurer.

For at gøre julestationen endnu mere festlig kan du tilføje julekugler i forskellige farver og størrelser. Hæng dem op eller læg dem rundt omkring i adventskalenderen. Ønsker du at skabe en traditionel julestemning, må du ikke glemme kunstig gran. Placer små juletræer i forskellige størrelser rundt omkring i landskabet.

Hos Brøndsholm hjælper vi dig med at komme i julehumør. Læs vores andre guides relateret til jul på Brøndsholms blog. 

Her kan du finde ideer og inspiration til følgende: Ideer til hjemmelavet julepynt, Inspiration til juledekorationGuide til at pynte et kunstigt juletræ og Inspiration til juleborddækning.

Vi har også samlet et overblik over julemarkeder i Danmark i 2023 og et kort over Sveriges bedste julemarkeder i 2023. Julemarkeder som uden tvivl vil bidrage til den gode julestemning i december.