Tips: Sådan indretter du altanen til forår og sommer

- Kategorier: Nyheder

Er der noget mere skønt end endelig at få pyntet og gjort altanen klar til forår og sommer? Til at stille udemøblerne og grillen ud – og til at købe nye flotte planter og krukker til at pynte med. Når solen er fremme lidt længere tid og man kan sidde udenfor til sent om aftenen og nyde den varme brise. Det synes vi i hvert fald ikke!

Så hvordan formår du at indrette altanen til det perfekte sted, hvor hele familien kan tilbringe tid sammen? Tænk over, hvad dine mål er med din altan. Med lune og hyggelige detaljer får du altanen til at virke mindre, men også mere hjemlig. Og med færre, stilfulde dekorationer føles altanen mere luftig og derfor større. Måske elsker du blomster og planter og ønsker at fylde hele altanen med dejligt grønt? Nedenfor gennemgår vi, hvad du skal tænke over, når du indretter altanen til nogle af forårets og sommerens bedste stunder.

Hvad skal altanen bruges til?

Det vigtigste spørgsmål er nok, hvad din altan skal bruges til? Hvem skal opholde sig der og hvad skal du/I lave derude? Måske er det lange grillaftener med gæster, der er det vigtigste, eller måske solbadning med familien, hvor børnene kan bade i et oppusteligt bassin?

Når du ved, hvem der primært skal opholde sig på altanen, og hvad du/I finder på at lave, så er det også nemmere at beslutte, hvad der skal til for at gøre disse øjeblikke til årets bedste. Er det bedst med et stort bord, der kan rumme mange gæster eller en loungesofa at dase på? Og skal der være masser af lanterner og lyskæder, så man kan blive sent oppe om aftenen? Husk også at tilpasse altanen til børn og kæledyr.

Har du et drivhus? Så har du måske også lyst til at få inspiration til, hvordan du kan indrette det flot. Du kan læse mere om, hvordan du indretter et drivhus her.

Hvad er din stil på altanen?

Kan du lide at pynte og møblere, så synes du sikkert også, at det er sjovt at indrette em altan. Hvis du derimod ikke er helt sikker på, hvad din stil er, så kan det godt være lidt tricky. Så er det godt at kunne lade sig inspirere af andres flotte altaner og udforske en bred vifte af dekoration og indretning. Hos Brøndsholm finder du et stort udvalg af lækkert boliginteriør. Blandt andet lanterner og lyskæder, men også naturtro kunstige blomster og planter samt små borde, flotte duge og gulvtæpper.

    

Der er selvfølgelig en række forskellige stilarter at vælge imellem. Måske ønsker du, at din altan eller terrasse skal være i lyse og enkle farver, eller du vil understrege, at rummet er udendørs ved at tilføje yderligere grønt. Ved at indrette med hyggelige farveelementer, såsom en lyskæde med lamper i alle regnbuens farver, skaber du en hjemlig stemning, som er værdsat af hele familien. Prøv at vælge en stil, som du og alle andre, der skal opholde sig på altanen, vil nyde i lang tid – i hvert fald hele foråret og sommeren igennem.

Inspiration til altanen: Dette må du ikke glemme, når du indretter din altan

Når du indretter din altan, er der visse komponenter, som ikke må glemmes. Nedenfor finder du alle de indretningselementer, du har brug for, samt nyttig inspiration til både en stor og en lille altan.

Et sted at sidde og være sammen

Siddepladserne er ofte en af altanens vigtigste komponenter. Hvis du ved, at der er flere, der skal kunne sidde og hygge sig sammen, så kan det være en god idé at have mulighed for mange siddepladser. Du kan vælge at have en loungeafdeling i den ene del og et bord i den anden – alt efter hvor meget plads der er, selvfølgelig.

På en mindre altan skal du måske nøjes med én type siddepladser. Så er det nødvendigt at prioritere, hvad der vil blive brugt mest. Stole og borde, lænestole eller en sofa? Er der meget plads, er en solseng eller andre loungemøbler ofte meget værdsat. Sådan en kan også placeres på græsset eller gruset under en terrasse, hvis der er mulighed for det.

Husk også at tænke over, hvad du ellers kunne have brug for, sammen med dine siddepladser. Hvis det er et bord med stole, som du vil sidde og spise ved, kan en parasol være rigtig god at have. Ved en solseng vil du sikkert gerne have, at solen skinner, men har i stedet brug for et lille bord, hvor du kan stille drinks og andre tiltrængte snacks.

 

Puder og tekstiler

At pynte altanen med hyggelige puder og andre tekstiler, er lige så vigtigt som at pynte med dem indendørs. Men husk at bære al pynt, der ikke kan tåle vand, indenfor inden natten, så det ikke bliver ødelagt af regn og dug. 

Puder og hynder gør sofaerne og lænestolene ekstra hyggelige og med lidt tæpper holder du dig varm og komfortabel, selv på kølige forårsdage eller sene sommeraftener.

Hvis du vil gøre det lidt ekstra hyggeligt, kan du også vælge sætte gardiner op. Hold dig til den samme type og de samme farver for et stilfuldt udtryk, eller skift mellem forskellige farver for et kreativt resultat. Hos Brøndsholm finder du flere lækre gardiner. For eksempel et farverigt plastgardin, der også kan klare vådere vejrforhold.

 

Blomster og planter

Er det virkelig en altan, hvis den ikke er dekoreret med minimum et par blomster og planter? Det er dog helt op til dig, hvor meget bevoksning du vil indrette din altan med. Måske synes du, at en lille potteplante på bordet eller en plante i en fin krukke ved siden af ​​sofagruppen er nok? Eller vil du fylde altanen med masser af smukt grønt?

På Brøndsholm finder du masser af smukke kunstige planter og blomster. Tjek blandt andet vores udvalg af kunstig vegetation med UV-beskyttelse, der ikke tager skade eller mister farve, når den udsættes for solens stærke stråler.

    

Belysning er meget vigtig

Det er vigtigt med hyggebelysning på altanen, så det er behageligt at sidde der, også når det bliver mørkt. Lys skal ikke kun oplyse din altan – du påvirker hele stemningen og tilføjer hygge med dit valg af lyskæder og lanterner.

Et godt tip er at bruge solcellelamper, der oplades af solen i løbet af dagen. Eller batteridrevne lanterner, som du nemt kan flytte rundt på, og som fås i forskellige farver, former og størrelser. Lanterner til stearinlys er også en hyggelig mulighed. Lyskæder er perfekte at dekorere med og fås i mange designs og farvekombinationer. Vær ikke bange for at bruge masser af flotte lyskæder – jo flere jo bedre. Vi anbefaler at benytte lyskæder med LED.