Indret dit drivhus: Sådan skaber du et hyggeligt drivhus

- Kategorier: Nyheder

Et dejligt drivhus er næsten et must i den store, grønne have. Drivhuset er faktisk ikke kun et dyrkningssted, men også et hyggeligt sted at sidde i. Her kan du pynte med lidt af hvert alt efter, hvad du synes er flot og rart at omgive dig med. Indret med et lille bord og stole, en sofagruppe eller måske en bænk for at bruge rummet som udendørs kontor.

Gå ud til drivhuset til hyggelige kaffepauser, middage eller for at få et øjebliks fred og ro for dig selv. Herunder kan du læse med for kreative tips og råd til, hvordan du indretter et drivhus med stil – og måske en lille smule magi.

Det skal du have i dit drivhus

Drivhuset skal både være et hyggeligt opholdssted og et praktisk rum til forskellige former for havearbejde – og derfor er der brug for den rette indretning og værktøj. Nedenfor finder du alt, der skal bruges for at indrette et lille eller et stort drivhus.

Belysning

Uanset om du skal indrette dit drivhus til dyrkning eller som en hyggelig udestue, er belysning altid vigtigt. Lamper bidrager til både varme og lys. Tjek med din drivhus leverandør, hvilken type belysning der passer til netop dit drivhus.

Hos Brøndsholm kan du også købe en række forskellige lyskæder, men også lanterner til at hænge eller placere, hvor du vil. Du skaber nemmest dit nye yndlingsrum ved at bruge punktbelysning, der skaber hygge og små kroge.

    

Hylder og prydplanter

Placer planterne på hylderne. Både for at udnytte hele drivhusets plads, men også for at skabe en dejlig atmosfære, der giver fornemmelsen af, at vegetationen breder sig ud over rummet. Husk blot, at lyset skal nå alle planterne.

Vil du fylde op med grønt, men samtidig ikke have for mange planter at passe? Så kan du blande rigtige planter med kunstige planter som fyldstof. Tjek Brøndsholm´s udvalg af kunstige planter med UV-beskyttelse, der står flot i drivhuset.

Plantebord

Et must i drivhuset er et bord at plante ved. Du kan flytte rundt på bordet alt efter, hvor du har lyst til at stå og arbejde i øjeblikket, eller endda bevæge dig udenfor, hvis vejret tillader det. Sørg for at bordet ikke er for lille eller for vaklende – du skal kunne udføre dit arbejde uden problemer. Der skal også være plads til redskaber og krukker.

Plant i krukker

Krukker er fremragende til at plante i – og kan også være meget æstetiske. Plant alt fra agurker til druer og tomatplanter. Husk dog, at disse planter vokser i højden og derfor har brug for støtte. Montér kroge og snore til at hænge planterne på, når de har fået lidt højde. Selv store potter og baljer lavet af zink er meget anvendelige i drivhuse og er også utrolig stilfulde.

Klæde eller stofnet til at skabe skygge

For at justere lysmængden i drivhuset kan du hænge et klæde eller et stofnet fra stænger eller tråde. Reguler det efter, hvor solen er på himlen.

Komfortable udendørsmøbler

Når du indretter dit drivhus, er komfortable udendørsmøbler meget vigtige. Især hvis du vil bruge drivhuset som et sted at slappe af og være sammen med andre. Det kan være et bord og stole, en sofa eller en lænestol til at læne sig tilbage i og nyde de dejlige omgivelser.

Glem ikke også at tjekke vores artikel om, hvordan du indretter din altan til forår og sommer.

Før du byder planter velkommen i drivhuset, bør du...

Vi anbefaler, at du trækker strøm ind i drivhuset. Elektricitet giver arbejdslys og hyggebelysning, men er også nødvendig til opvarmning, elværktøj eller andre ting, der kører på strøm – såsom computer og radio. Husk stik med jordafbryder.

For nemhedens skyld kan det også være en god idé at trække rindende vand ind. Så kan du installere automatisk drypvanding og gøre rengøringen nemmere for dig selv.

En anden ting, der gør livet i drivhuset nemmere er, at installere en stor dør, så du nemt kan bære i store kasser eller komme ind med en trillebør.

Vores 5 bedste tips til, hvordan du indretter et magisk drivhus

1. Indbydende siddepladser at hænge ud på

Da det grønne drivhus er et meget behageligt sted at være, bør du selvfølgelig også placere dejlige udendørs møbler derinde. Giv plads til kaffepauser, middage eller et afslappet hjørne, hvor du kan læne dig tilbage og lade freden sænke sig. Har du et større drivhus, er der formentlig plads til flere siddegrupper til forskellige formål.

2. Tekstiler, der skaber hygge

Når du skal indrette dit drivhus komfortabelt med siddepladser, er tekstiler som puder og tæpper også essentielle. Køb detaljer i skønne naturmaterialer, der naturligt smelter sammen med alt det grønne. Det kan for eksempel være hørpuder eller et stort blødt uldtæppe. Du kan også lægge et dejligt slidstærkt tæppe på gulvet. Se for eksempel vores udendørs tæpper, perfekt til ethvert udendørs miljø.

3. Masser af planter og potter

Udover at dyrke grøntsager og smukke blomster i drivhuset, kan du også pynte med planter i dejlige krukker for at skabe et dejligt sted. Hvorfor ikke være lidt vovet i dine valg og mikse mellem en række forskellige krukker? Placer dem på borde, stole, vindueskarme og på gulvet.

Hos Brøndsholm finder du et stort udvalg af kreative krukker i forskellige størrelser, farver og materialer. Indret drivhuset med krukker lavet af træzink eller måske bananblade.

4. Hyggelig belysning til sensommeraftener

Stemningsfuld belysning er essentielt, hvis du vil kunne sidde i dit drivhus selv når dag bliver til aften. For et ekstra magisk resultat, synes vi, at du skal kombinere stearinlys med stemningsfulde lamper og lyskæder.

5. Andre fine detaljer

Glem ikke at tilføje andre fine detaljer, der tilsammen skaber den rigtige følelse. Det kan være en fin vandkande, et fad til at sætte potterne på, små kunstige dekorationsdyr eller andre dejlige pynteting.