Hvornår skal man begynde at pynte op til jul?

- Kategorier: Nyheder

Er du en af dem, der konstant går og tænker 'hvornår må man begynde at pynte op til jul? I så fald er du kommet helt rigtigt, for i denne artikel vil vi afklare, hvornår det traditionelt set er korrekt at begynde at pynte op til jul, og hvordan du faktisk kan blive lykkeligere af at tage julepynten frem tidligt.

Hvornår er det traditionelt at begynde at pynte op til jul?

Ja, hvornår skal man egentlig begynde at pynte op til jul ifølge tradition? Traditionen omkring, hvornår man skal begynde at pynte op til jul, varierer meget i Danmark, men der er nogle retningslinjer, som mange følger. De fleste begynder at pynte op til jul i slutningen af november eller i begyndelsen af december. Men det er også en almindelig tradition at begynde at pynte op til jul på første advent, som altid falder på søndagen fire uger før juleaften.

Se vores side med julepynt her.

Er det for tidligt at begynde at pynte op til jul i november?

Er det for tidligt at begynde at pynte op til jul i november? Nej, der er ingen strenge regler for, hvornår det er for tidligt at begynde at pynte op til jul. Det er noget, du selv eller sammen med dine nærmeste vælger. Desuden åbner en masse julemarkeder op i løbet af november. Så hvis de kan pynte op allerede nu, kan du også! Du kan læse meget om de bedste julemarkeder i Danmark her. Hvis du overvejer et smuttur over Øresund, har vi også samlet et kort over de bedste julemarkeder i Sverige.

Tidlig julepyntning gør dig lykkeligere

Tro det eller ej, men forskning viser, at tidlig julepyntning faktisk kan gøre dig lykkeligere. En undersøgelse fra britiske Unilad har fundet frem til, at mennesker, der begynder at pynte op til jul tidligt, føler sig lykkeligere. Psykoanalytikeren Steve McKeown forklarer, at julepynten vækker barndoms følelser og minder fra julen, da vi var små, hvilket bidrager til en øget lykke. Han mener hertil, at i vores hektiske verden hjælper juledekorationer os med at genopleve barndommens forventning til julen.

Men der er flere fordele - at begynde at pynte op til jul tidligt signalerer også venlighed overfor naboer og forbipasserende, der ser din juleoppyntning. En undersøgelse offentliggjort i Journal of Environmental Psychology viser, at tidlig julepyntning kan opfattes som et tegn på en venlig personlighed.

 

Hvornår kan man tage juletræet frem?

Traditionelt pyntes juletræet dagen før juleaften, men i de senere år er mange begyndt at sætte det op betydeligt tidligere, ofte samtidig med resten af julepynten. På trods af dette kan der være fordele ved at holde fast ved den traditionelle tidsplan. At tage træet ind bare få dage før juleaften hjælper med at bevare det friskt og reducerer risikoen for, at det fælder tidligt. Hvis du er bekymret for, hvor længe træet skal holde sig pænt indendørs, kan du i stedet vælge et kunstig juletræ – så slipper du både for nedfaldne nåle og kan samtidig bruge træet i flere år fremover.

Står du og mangler inspiration, kan du læse vores tips til at pynte et kunstigt juletræ op.

 

 

Skab julestemning med julepynt fra Brondsholm.dk

Sammenfattende kan tidspunktet for at begynde at pynte op til jul variere afhængigt af traditioner og personlige præferencer. Mange følger traditionen med at begynde ved første advent, mens andre vælger at pynte op allerede i november. Uanset hvornår du begynder, kan tidlig julepyntning bidrage til en følelse af lykke og skabe en velkommende atmosfære. Find alt, hvad du behøver for at skabe den perfekte julestemning hos Brondsholm.dk.

Hos Brøndsholm kan du finde alt fra fine julekugler og glittrende lyskæder til ranker og guirlander.

Hvis du ønsker mere inspiration til hvordan bringer vinterens magi indenfor kan du også læse vores artikel om Tips & inspiration til magisk julepynt i vinduet.