Tips og inspiration: Sådan pynter du din vindueskarm

- Kategorier: Nyheder

Vinduer er på mange måder hjemmets vigtigste element. De slipper dejligt dagslys ind i dine rum, gør det muligt at tage del i verden udenfor – og de kan styles præcis, som du vil! Ud over at hænge lækre gardiner op, kan du også pynte dine vindueskarme med planter i flotte krukkerblomster i smukke vaser, lanternerlysestager og andet hyggebelysning i form af vindueslamper. Ja du kan se, mulighederne er uendelige.

For at du kan komme i det rigtige humør og finde inspiration til dine egne vindueskarme, så har vi skrevet dette indlæg med tips og tricks til, hvordan du får dine vindueskarme til at se flotte ud. Lær alt om, hvordan du skaber stilfulde vinduesdekorationer i både dybe og smalle vindueskarme og i høje vinduer.

 

Hvad kan du have i en vindueskarm?

Mange holder sig til sikre kort, når det kommer til vinduesdekoration og vælger dekorationer som urtepotter og vindueslamper. Og det er selvfølgelig altid rart at have en lækker plante i en herskabelig potte eller en lampe, der spreder et hyggeligt lys til omgivelserne – andet siger vi ikke. Men prøv at tilføje flere lækre detaljer, som du synes gør dit hjem ekstra flot. Det kan for eksempel være et stilleben med et par af dine yndlingsbøger i stilfulde omslag, hvorpå du stiller en lille lanterne. Men prøv også at tilføje små pynteting, som gør dig glad eller som er taget med hjem fra rejser og ture. Eller hvorfor ikke bruge kunstige planter i form af blomster, der hænger ned langs vinduesrammens kanter, eller blade og grene sat sammen i en smuk konstellation. En samling af dine yndlingsting, med andre ord.

Elsker du at indrette? Så har du måske også lyst til at læse vores indlæg om, hvordan du indretter altanen og gør den klar til forår og sommer.

    

Hvordan pynter du en vindueskarm?

Når du indretter dine vindueskarme, er det altid godt at tage udgangspunkt i vindueskarmens størrelse og form. Store dekorationer passer for eksempel ikke på mindre vindueskarme og omvendt. Derfor gennemgår vi nu, hvordan du skal tænke, når du indretter dine vinduer – alt efter, hvilket vindue det er. Læs med og få alt den inspiration, du har brug for, når du skal pynte din vindueskarm pænt og stilfuldt.

Smalle vindueskarme

At indrette en smal vindueskarm er nok det mest udfordrende, da der ikke er meget overflade at arbejde med. Det, du gerne vil undgå er, at have alle dekorationer opstillet i en lige linje ved siden af ​​hinanden. Vores bedste tip til at undgå dette er at gruppere dine forskellige pyntegenstande. Placer planterne for sig, lysestagerne for sig og din vindueslampe langs kanten et stykke fra de andre grupperinger. Brug gerne forskellige størrelser og højder på pynten for en blødere og mere dynamisk følelse.

Dybe vindueskarme

Har du dybe vindueskarme, kan du forkæle dig selv med mere kreativ frihed. Det kan dog stadig være udfordrende at indrette vindueskarmen på den rigtige måde. Det, du vil, er at udnytte vindueskarmens dybde og bruge al den tilgængelige overflade. Vi anbefaler, at du enten bruger store elementer, som en større lampe eller krukke, eller arrangerer flere mindre genstande i en større gruppering. I den sidste løsning skal genstandene placeres både foran og bagved hinanden, så dybden udnyttes.

Du kan også læne et mindre maleri op ad vinduet – eller måske et spejl. Hvis du har svært ved at lave pæne stilleben, kan du bruge det sikre kort og vælge to til tre større genstande.

Høje vinduer

Når du indretter store og høje vinduer, bør du bruge høje pyntegenstande. Samtidig er det vigtigt, ikke at vælge genstande, der er for voldsomme, når vinduet eller vinduesrammen byder på meget plads. Et par høje lysestager fungerer som smukke og stilrene detaljer og matcher også højden perfekt. En stor kunstig plante eller en hængeplante passer også rigtig godt i høje vinduer.

Hos Brøndsholm kan du også købe kunstige planter med UV-beskyttelse. Disse er perfekte til at placere i store vinduer, der lukker meget sollys ind. Du kan finde hele vores udvalg af kunstige UV-beskyttede planter her.

Tip! Når vindueskarmen skal pyntes, kan vi ikke understrege vigtigheden af ​​kontraster nok. Det gælder uanset hvilket vindue, der skal dekoreres. Udfordre former og størrelser og match høj med lav, kantet med rund og hård med blød. Så skaber du en fin balance, der ikke tager overhånd eller føles unaturlig.

    

8 tips til hvordan man skaber en stilfuld vindueskarm

1. Ulige tal

Vælger du at indrette med et lige antal genstande, for eksempel to krukker og to lysestager i et vindue, kan resultatet nemt blive unaturligt. Et ulige antal pyntegenstande er ofte mere behageligt for øjet.

2. Forskellige materialer og teksturer

Når forskellige materialer og teksturer blandes, bliver indtrykket endnu mere interessant og dynamisk. Eksperimentér for eksempel med at blande kunstige planter med glaslanterner og et lille dekorationsdyr.

3. Grupperinger

Vi har sagt det før, og vi siger det igen: Sammensæt fine grupperinger i vindueskarmen i stedet for at stille pyntegenstandene op på række. Sørg for at skabe et naturligt tomrum mellem hver gruppering.

4. En og samme farveskala

Selvom det altid er rart med variation, er valg af detaljer inden for samme farveskala som regel den nemmeste vej til et flot og ensartet udtryk. Vil du skabe en kreativ og legende følelse, kan du dog med fordel invitere en enkelt fremtrædende farve ind – eller måske to.

5. Niveauforskelle

Vi har også nævnt dette tip før. Vinduet opleves meget mere dynamisk og levende, hvis du dekorerer vinduesrammen med pyntegenstande i forskellig højde. Hvis du vil have en ting til at stå højere oppe, kan du placere den på en stak bøger, magasiner eller aviser.

6. Hyggelig belysning

En stilfuld vindueslampe er ikke kun en behagelig detalje for øjet, den bidrager også med et hyggeligt lys til rummet. En mindre lampe er også meget stilfuld sammen med bøger, planter og anden hjemlig dekoration.

7. Planter og afskårne blomster

Når du pynter en vindueskarm med planter eller farverige buketter af afskårne blomster, bliver indtrykket meget gladere og mere indbydende. Vi vil gerne råde dig til at vælge kunstige planter fra Brøndsholm, der holder sig smukke i lang tid og kan placeres hvor som helst. Blandt vores brede sortiment finder du også kunstige blomster til at binde buketter med. Du kan læse mere om, hvordan du binder en flot buket her.

8. Interiør foran vinduet

Har du smalle vindueskarme, men stadig ønsker at pynte i og ved vinduet, kan du for eksempel stille et halvmåneformet bord eller en skammel foran. Her kan du placere alt det pynt, du ikke kan få plads til i vindueskarmen.