Sådan pynter du op med kogler

- Kategorier: Nyheder

Vil du pynte op med kogler denne jul? Naturen byder på masser af planter og andre genstande, som du kan lave sjove DIY-projekter med. Julen er en perfekt anledning til at inkorporere DIY med kogler, mos og grene og skabe smukke stjernebilleder at se på. 

DIY er en hyggeligt aktivitet, som du kan nyde sammen med dine venner, din familie eller arbejdskolleger. I kan lave jeres eget pynt, som I kan tage med hjem eller give væk som gave. 

Kom i gang med dit julepynt

Du kan lave forskellige typer julepynt. Sammen med gløgg, stearinlys og honningkager kan dette blive julens hyggeligste aktivitet. Her er nogle tips til forskellige gør-det-selv-pynt:

 

 

Juletræspynt

Lav din egen juletræspynt af forskellige materialer som papir, stof, perler eller ler. Du kan håndmale kugler, små figurer med kogler eller glimmerpynt og meget mere.

Julekort

Lav dit eget julekort som du kan sende til familie og venner.
Du kan med fordel blande forskellige teknikker: mal, brug decoupagelak eller lav collager for at lave unikke og personlige julekort.

Julekalender

Hvorfor ikke lave en hjemmelavet julekalender? Tilføj små gaveposer, kasser eller lommer og fyld dem med lækkerier eller gaver til hver dag indtil jul.

Tip: Læs vores guide til hvordan du laver din egen julekalender

Julekrans

At lave dine egne julekranse er ikke så svært, som du måske tror. Brug grankogler, kunstige blomster, kogler eller andre dekorative figurer som dekorationer, og lad kransen hænge på døren eller på væggen indenfor. Hos Brøndsholm kan du også købe færdiglavede kunstige julekranse, der holder sig smukke år efter år. 

Lanterner

Dekorer glaskrukker eller lanterner med farvet papir, glitter eller bånd for at skabe stemningsfulde dekorationer. 

Julemandspynt

Lav dine egne nisser eller julefigurer af stof, garn eller uld. Du kan hækle, strikke eller sy nisser og bruge dem som flot pynt.

Pynt af kogler til børn

Lav nemt og enkelt pynt med kogler og andre genstande sammen med børnene. Det kan være snefnug lavet af papir, papfigurer, julemotiver på vinduerne med snespray eller malede kogler i julens farver. 

Pynt fra naturen

Brug naturens egne materialer, såsom kogler, kviste, mos og gran til at skabe smukke dekorationer og arrangementer. Kogler er fine at bruge, som de er. Men de kan også males i forskellige farver og dekoreres med glimmer.  

Pynt med kogler i fokus

Som vi allerede har nævnt, er der meget i naturen, som du kan lave håndværk ud af. Især kogler er noget, der kan bruges til mange ting. Du kan lave små figurer af dem, bruge dem som juletræspynt eller som detaljer i en julekrans. Ja, mulighederne er uendelige. Nedenfor er der to forslag til, hvordan du kan pynte med kogler. 

    

Sådan laver du en krans af kogler

- Del dine kogler op i fire bunker og spred dem ud på avispapir.
- Spray hver bunke en eller to gange med den farve du ønsker, drej keglerne for at male dem igen, og lad dem tørre.
- Lav en krans med ståltråd og spraymal den i en hvilken som helst farve.
- Lim koglerne rundt om siden af ​​kransen.
- Fortsæt med at lime kogler i forskellige farver rundt om hele kransen.
- Lim dem også på indersiden og ydersiden af ​​kransen.
- Sæt en perle i midten mellem hver kogle som en fin detalje.

Skal du lege med kogler sammen med dine børn? Så kunne man lave koglenisser til at hænge på træet. 

Sådan laver du koglenisser

- Klip alle de dele du skal bruge i filt: en trekant til huen, vanter, halstørklæde med flapper i hver ende og hjerter til fødderne.
- Lim en trækugle på den ene side af koglen og derefter fødderne på den anden.
- Klip et stykke snor og slå snoren som en løkke øverst på hatten. Lim derefter hatten sammen.
- Sæt tørklædet fast om halsen, luffer på keglekroppen og lim hætten på koglen.
- Tegn øjne med en vandtæt blyant. Færdig!

Sådan laver du en kogle-zoo: 

Det behøver selvfølgelig ikke at være jul, for at du kan lave din egen pynt med kogler. En koglezoo er en anden sjov aktivitet at lave sammen med børnene. Det eneste du skal bruge er grankogler, agern, et par ispinde og grillpinde, små kviste, træknapper, gule piberensere, hobbylim, hobbymaling, en pensel, saks og lidt fantasi. Lav giraffer, løver og andre eksotiske dyr – kun din kreativitet sætter grænser. 

Kogler som borddekoration: 

Brug også kogler som pynt til bordet. Du kan for eksempel fylde en gennemsigtig vase med kogler eller male koglerne i flotte farver, der passer til din næste borddækning. 

Køb materialer til dit julepynt hos Brøndsholm

Vi har det meste indenfor pynt og dekorationer fra naturen. Uanset årstid og højtid. Til efterårs- og vinterhåndværk finder du guldkogler, ægte egeblade, birkegrene, bark, eukalyptuskranse, svampe og meget mere. For at du kan sætte dit håndværk sammen, har du også brug for hjælpemidler som lim, spray, tape, kroge, nål og tråd. Alt dette og mere til kan du købe på Brøndsholm.dk.