Halloweenpynt | Tips til 10 flotte efterårsdekorationer

- Kategorier: Nyheder

Så er det endelig blevet efterår! Det er med andre ord på tide at pynte dit hjem op til efteråret – og gå i gang med halloweenpyntet... Det bliver flottest, hvis du bruger ting fra naturen, såsom efterårsblade, kastanjer og græskar. Her er vores 10 bedste tips til efterårsdekorationer og Halloweenpynt. 

Lav en smuk efterårskrans af blade

Pynt hoveddøren med en dekorativ efterårskrans i efterårets farver. Det eneste, du skal bruge, er smukke blade (f.eks. fra ahorn), en trådophæng og noget tynd ståltråd. Start med at gå ud i naturen og samle blade til din efterårskrans. Rød, orange, gul – du vælger helt selv. Bøj trådophænget, så det former en cirkel. Fastgør derefter ståltråden til bøjlens krog. Lav en lille buket af blade og fastgør dem til kransen ved hjælp af tråden. Gentag indtil du har en dekorativ efterårskrans. Du kan selvfølgelig bruge lidt af hvert til din krans, såsom lyngkviste, rognebær og kogler. Her er det kun din fantasi, der sætter grænser for, hvordan din efterårsbladkrans skal se ud. Hvis du vil have din krans til at holde længere, kan du lave en kunstig efterårskrans ved at bruge vores kunstige blade og blomster.

 

Höstpyssel med kastanjer

Pynt op med kastanjer

Kastanjer er et sikkert efterårstegn, og de er også perfekte til pynt. De blanke og smukke knolde er perfekte at bruge som efterårsdekoration, når du for eksempel skal dække bord. Men de kan også pynte flere ting i dit hjem. Så hvad kan du gøre med kastanjer? At lave køleskabsmagneter af kastanjer er et sjovt og nemt efterårshåndværk for både voksne og børn på efterårsferie. Hertil behøver du kun kastanjer, lim, magneter og eventuelt lidt hobbymaling. Mal spøgelser og græsker på kastanjerne for at få Halloweenstemning, eller lad dem være som de er. 

Har du ikke en kastanje lige ved hånden, er der både rigtige og kunstige kastanjer at købe

 

Halloweenpumpa

Lav dekorative halloween-græskar

Der er nok ikke noget, der symboliserer Halloween bedre end græskar. At skære ansigter ud af græskar er en klassisk halloween-tradition, der er sjovt for både unge og gamle. Saml familien og dyst om, hvem der kan lave det smukkeste, skræmmende eller sjoveste græskar til halloween.

Et kreativt udskåret græskar spreder ikke kun glæde i nabolaget. Denne efterårsdekoration signalerer også, at der er slik til børnene at rasle efter. Så hvis du planlægger at lave et Halloween-græskar, bør du også sørge for at fylde din slikforsyning op derhjemme, når børnene banker på for "slik eller ballade?”.

 

Höst lyktor

Stemningsfulde lys til efteråret og halloween

I løbet af efteråret viser træerne deres fulde farvepragt – fra grønlig-gul til knaldrød og orange. Med et par gamle glaskrukker, blade i flotte farver og lim kan du lave stemningsfulde lanterner, der løfter efterårshyggen til nye niveauer. Lige op til Halloween, skal du bare samle bladene og male spøgelsesmotiver med hobbymaling, så bliver det en halloween-lanterne i stedet for. 

 

höst buket

Efterårsbuket – perfekt dekoration til hjemmet

Få ting kan sammenlignes med at traske ud i naturen om efteråret. Ved at binde en buket med efterårsfarver kan du nyde efteråret, selv når du er indendørs. Når det kommer til at binde en efterårsbuket, er det vigtigt at bruge blomster og planter i varme farver: fra den rødeste rød, over orange til den guleste gul. Sæt dit personlige præg ved at tilføje rognebær, efterårsblade og smukke grene.

Ønsker du en efterårsbuket, der holder længe, kan du bruge kunstige blomster. Brøndsholm har et bredt udvalg af plastikblomster i alle mulige farver.

I dette blogindlæg får du tips til, hvordan du binder en smuk buket.

 

Halloweenpynta med girlanger

Lav flotte guirlander til halloween

At klippe i smukke guirlander er en glimrende aktivitet til efterårsferien. På internettet er der masser af guides til, hvordan man laver spindelvæv, ranker med græskar eller spøgelser, der holder i hånd. Pynt bordkanter, hæng dem i gardinstænger eller dekorer facaden. For mere variation, er du velkommen til at kombinere dine personlige Halloween-guirlander med vores færdiglavede guirlander og spindelvæv.

 

 

Efterårsdekorationer med græskar og sukkulenter

Græskar er forbundet meget med efteråret. Ud over Halloweenpynt er dekorative græskar et populært indslag, når vi skal dekorere vores hjem til efteråret. Med et kunstigt græskar og nogle kunstige sukkulenter kan du nemt skabe en smuk efterårsdekoration til at sætte på bordet eller på trappen. Her er en video om, hvordan du gør det:

 

 

Löv i lera

Lerblade – Klassisk efterårspynt fra skoletiden

Når du kigger på blade helt tæt på, bliver du nogle gange overrasket over, hvor smukke de faktisk er! Efterårsbladenes årer og former kan foreviges - med ler. At lave lerblade er et klassisk efterårsaktivitet. Start med at finde flotte blade (de skal helst være så hele som muligt). Rul leret ud og tryk bladet ned med årerne nedad. Skær formen ud langs bladets kanter med en skarp kniv. Brænd i ovn og mal i enhver farve. Vil du gerne hænge dit lerblad i vinduet som efterårsdekoration, så sørg for at lave hul i leret inden du brænder det.

 

Halloweentvål

Lav uhyggelig edderkoppesæbe til halloweenfesten

Spindelvæv er et must, når man skal pynte op til Halloween. Men for at noget bliver rigtig uhyggeligt, skal der edderkopper til. En sjov måde at pynte op til Halloween på er at fylde håndsæben med legetøjsedderkopper og kunstige spindelvæv. Brug gerne en sæbe i en spændende farve som rød eller slimgrøn. Skru pumpehætten af ​​og læg et par edderkopper i sæben. Skru proppen på igen og lim flere spindler på flasken. Afslut med spindelvæv i massevis. Vi håber dog virkelig, at ingen er så bange for edderkopper, at de undgår at vaske hænder.

 

Halloweenpynt: Lyskede med spøgelser

At lave en spøgelseslyskede er en supersjov Halloweenaktivitet, hvor du bestemmer, hvordan dine spøgelser skal se ud. Til dette skal du bruge en lyskæde med små LED-lys, hvidt papir (ikke for tykt), en blyant og en saks. Fold papiret, tegn spøgelser på begge sider og klip dem ud. Pas dog på ikke at skære den del, hvor papiret er foldet. Lav et lille hul i toppen og træk spøgelserne over lamperne. Hæng som efterårsdekoration i vinduet eller udendørs.

De fleste tips til Halloween-håndværk og efterårsdekorationer er hentet fra DIY Sverige.