Guide: Sådan binder du den perfekte blomsterbuket 

- Kategorier: Nyheder

At binde sine egne blomsterbuketter er både sjovt og kreativt. Du kan nemt tilføje et unikt touch til dine buketter ved hjælp af dine yndlingsblomster. At købe færdigbundne buketter er som regel dyrt, og selvom du selv vælger de blomster, der skal med i buketten, bliver resultatet ofte ikke helt som ønsket.

Første skridt: Valg af blomster

Når du skal til at binde dine egne buketter, kan du eksempelvis vælge at bruge kunstige blomster og planter. Folk glemmer ofte de mange fordele, der er ved at have kunstige buketter. Med kunstige buketter kan alle blomsterne tåle mørke, de visner ikke, de kræver ingen pleje, og så er den nye generation af kunstige blomster svær at skelne fra de ægte. Skab en dejlig blomsterbuket med alt fra ærteblomster til smukke roser og flotte hortensiaer.  

    

Ved at binde kunstige buketter - såkaldte evighedsbuketter - skaber du utroligt flotte blomsterarrangementer, der holder i meget længere tid end en tilsvarende buket med rigtige blomster. Så længe du beskytter dem mod stærkt sollys, kan dine buketter holde i mange år fremover. 

Hvis du har mulighed for at komme ud i haven eller naturen i løbet af foråret og sommeren og plukke dine egne blomster, kan du selvfølgelig også skabe helt magiske kreationer med disse. Findes der noget pænere end en imponerende buket fyldt med dejlige sommerblomster? Hvis du dyrker blomster i din have, kan du skabe en fin buket med alt fra morgenfruer til borage, hyben og valmuer. At variere mellem rigtige og kunstige blomster i hjemmet er både praktisk, æstetisk og økonomisk forsvarligt.

Mange anser det som en udfordring at skulle binde deres egne blomsterbuketter, men det er faktisk ikke så besværligt, som man ellers skulle tro. Med smukke kunstige planter eller levende blomster kan enhver skabe fantastiske blomsterarrangementer til at pynte op i alle hjemmets afkroge. 

 

Alle kan binde flotte buketter 

At binde sine egne buketter er både sjovt og kreativt, og du får altid et helt personligt resultat. Med kunstige planter og blomster vælger du selv, hvordan din buket skal se ud. Du har også alle muligheder for at kunne lave ændringer i buketten og skifte farve, hvis det ønskes. Kunstige blomster kan ligeledes klippes til som almindelige blomster, så de passer til den givne vase.

Før du binder en buket blomster, er det vigtigt at vælge et farvetema. Et farvetema er altid en sikker vej til en flot buket. Måske ønsker du at skabe en buket blomster i forskellige nuancer af blå blomster eller måske matche smukke hvide blomster med et strejf af grønt. At inkludere grønne kviste i en buket er altid en god idé. Disse fungerer både som en god ledsager til andre blomster, men også godt som fyld. 

Når du binder en buket blomster skal du bruge:

  • Blomster og grønne kviste 
  • Snor eller bånd
  • Saks eller kniv (eller knibtang, hvis du bruger kunstige blomster, da der er ståltråd i dem)
  • En flot vase, krukke eller flaske
  • Vand (hvis du bruger rigtige blomster)
  • Gødning (hvis du bruger rigtige blomster) 

Sådan binder du en buket trin for trin 

1. Start med at vælge de blomster og kviste, du vil bruge. Læg dem på et bord for at få et klart overblik. Hvis du bruger rigtige blomster, skal du først arrangere stilke og kviste. Fjern de nederste blade, så du nemt kan binde buketten sammen i bunden. De fleste kunstige blomster og planter er uden blade i bunden, og de er derfor allerede godt tilpasset til at indgå i en buket. 

2. Vi vil nu gennemgå, hvordan man binder en buket i en spiral. En såkaldt spiralform gør det muligt at bruge mange blomster, uden at de bliver trykket sammen eller står så tæt, at de skader hinanden. Fold først to stilke over, og hold med tommelfingeren på forsiden og med pegefingeren og langfingeren på bagsiden omkring det punkt, hvor stilkene mødes. Læg derefter endnu en stilk over de to andre. 

3. Læg derefter stilken med blomsten til venstre og stilken til højre. Klem dem derefter fast med fingrene. Snor buketten rundt, og læg en ny blomst på samme måde. Husk altid at have blomsten i den samme retning og stilken i den modsatte retning. 

4. Sørg for at holde blomsterne i et fast greb med den ene hånd for at bevare bukettens form. Når du designer blomsterbuketten, er der altid plads til kreativitet. Placer blomsterne i forskellige niveauer eller inkluder en meget højere blomst blandt de korte. 

5. Hvis du binder en buket med plastikblomster, er det meget nemmere at forme buketten til præcis den form, du ønsker. Hvis den ene stilk er længere end de andre, når blomsterbuketten er klar, kan du altid trække lidt forsigtigt i blomsten for at rette dens placering. 

 

Nogle vigtige tips med på vejen...

Vov at være kreativ med dine kunstige buketter. Med kunstige planter og blomster er det meget nemmere at sammensætte stilfulde blomsterarrangementer.

Du kan bruge en skabelon til, hvordan du trin for trin skal binde en buket for at skabe en imponerende spiralform. Du kan også benytte en stilfuld vase som udgangspunkt, hvor du placerer dine blomster og grønt, som du vil.

I videoen her får du inspiration til, hvordan du nemt kan skabe en flot og indbydende buket blomster sammen med en flot vase. Vasen fra videoen kan findes her

 

 

 

Bland blomster i forskellige former for at skabe harmoni og balance i din blomsterbuket. Brug alt fra storblomstrede varianter til nogle spidse og nogle højere. Hvis alle blomsterne er i samme form, bliver buketten lidt rodet, og det vil ikke være muligt at se hver enkelte blomst. 

 

Hvis du ikke vil binde en lidt "rodet" buket blomster, vil et godt råd være ikke at blande for mange farver. Hold dig til to eller tre komplementærfarver, og inkluder eventuelt en kontrastfarve for at sætte liv i buketten.

Du kan se et eksempel på, hvordan man binder en ensartet kunstig buket i videoen. Krukken med ansigtet i videoen kan findes her. 

 

Inkluder gerne grønt i din buket for at skabe store og frodige kreationer, der giver en eksklusiv følelse til dine omgivelser. Brug grønne kviste i din buket mellem blomsterne og rundt omkring som en slags bladmanchet. Forskellige typer græsstrå kan også være en fin detalje.

Tip! Med en flot glasvase fremhæver du bukettens grønne detaljer. 

 

 

 

Bind med den rigtige teknik for at få et vellykket resultat. Mange begyndere binder buketten sammen uden nærmere eftertanke. Men det er teknikken, du bruger, som skaber formen på selve buketten. Som nævnt ovenfor er spiralformen en af ​​de mest almindelige teknikker at benytte. Skaber du en kunstig buket, er der mere plads til udfoldelse af kreativiteten. 

Du kan også vælge bare at prøve dig frem. Der er nemlig en vis charme i en tilfældigt sammensat buket blomster, hvor din umiddelbare kreativitet og æstetiske smag får lov til at udfolde sig i fuldt flor.