Giv din altan eller terrasse en makeover

- Kategorier: Nyheder

Skab et flot fundament

Inden du går i gang med at indrette din altan eller terrasse på ny, er det vigtigt, at du skaber et flot fundament. Hvis ikke du gør dette, kan du være sikker på, at du kan forsøge, alt hvad du vil med nipsting og flotte møbler - det vil aldrig blive tilfredsstillende, medmindre fundamentet også har fået en kærlig hånd.

Hvis du har en altan, som du skal give en makeover, er det en god ide, at du starter med at rengøre denne for alger og andet snavs. Når det er gjort, er det med at finde maling og pensel frem, så den kan blive ensfarvet og flot igen. Du kan vælge at male den samme farve, som den var før, men du kan også forsøge dig ad med en ny og måske mere vovet farve. Hvis din altan ikke var malet før, men står i rå metal eller lignende, er det vigtigt, at du tjekker for rust og lignende, og får behandlet dette. Det er dog de færreste altaner, der oplever rust, da de skal forblive sikre.

  

Står du i stedet med en terrasse, skal du ligesom med en altan sørge for at rengøre den for snavs, ukrudt og alger - uanset om du har en terrasse af sten eller træ. Når dette er gjort, bør du give dine terrasse den behandling, som den har brug for, hvis den er i træ. Efterfølgende kan du male, og hvad der ellers skal til, for at din terrasse kan fremstå som ny. Det er dog vigtigt at være opmærksom på om terrassen allerede er behandlet, da det har betydning for, om du skal bruge træbeskyttelse til råt træ eller om det er til tidligere malet træ

Du kan finde hjælp hos Handyhand til alle former for havearbejde. Du kan blandt andet finde hjælp til at ordne dine fliser og ukrudtet på din terrasse, eller du kan få hjælp til at ordne haven, så der er noget smukt at kigge på fra terrassen.

 

Møbler og tekstiler er essentielle

Når det gode og flotte fundament er skabt, er det bare med at komme i gang med at indrette. Først og fremmest er det essentielt, at du har nogle skønne møbler, som du kan slappe af på. Hvis dine gamle møbler stadig er gode, er der ingen grund til at købe nyt. Trænger de gamle til at blive skiftet ud, er det en god ide at gå efter genbrug. Du kan købe brugte møbler, men du kan også vælge at bygge møbler selv ud af sådan noget som paller.

    

Efter du har fundet møblerne frem, handler det om at skabe din helt egen personlige stil. Det kan du blandt andet gøre med tekstiler. Du kan blandt andet lægge et gulvtæppe på din terrasse eller altan. Så slipper du for kolde fødder. Find også nogle lækre hynder og puder, der gør det indbydende at sidde i møblerne. Tæpper er også helt essentielle, hvis du vil skabe den hyggelige stemning, og hvis du gerne vil sidde ude om aften.

Vælger du at have tekstiler på din terrasse eller altan, er det dog en god ide enten at tage disse ting indendørs eller lægge dem i en udendørs kasse, når altanen eller terrassen ikke er i brug.

Det er dejligt at have en hyggelig terrasse, som er indbydende behagelig at tilbringe tid på. Hvis du leder efter inspiration til hvordan, du kan bruge forskellige former for dekoration til indretning af din terrasse, så læs med her.

Prikken over i’et

Det der sætter prikken over i’et på din terrasse eller altan, er at tilføre den sådan noget som lanterner og krukker. Lanternerne er med til at skabe en hyggelig stemning og give lys i de mørke timer. Krukkerne kan bidrage med smukke blomster, der gør det mere attraktivt at befinde sig på altanen eller terrassen. Du kan også vælge at gå hele vejen og installere en markise, der dækker terrassen og er med til at skabe en hyggelig og tryg stemning, selvom I sidder udendørs. I stedet for blomster, kan du vælge at plante krydderurter eller andre spiselige ting i krukkerne. På den måde kan du skabe din egen lille køkkenhave lige ude foran din bolig.

    

Det er kun din fantasi, der sætter grænser, når det kommer til, hvad du kan indrette din altan eller terrasse med. Det er dit personlige sted, og derfor skal det indrettes efter din personlige smag.