Tips, idéer og inspiration til en hyggelig terrasse- og altan

- Kategorier: Nyheder

Når solen kaster sine stråler på terrassen eller altanen, vil vi bare ud og nyde det!
Hvis du har brug for inspiration til, hvordan du indretter din terrasse eller altan til en hyggelig opholdsplads, så kig her.

Vores første forslag er praktiskt: Start med at rengøre! Fej og vask alger, mos og sidste års tørre blade bort.

Og så kan du begynde på det sjove med at skabe hygge med udendørstæpper, kurve, kasser, lanterner, lyskæder, krukker og planter - alle de små ting, der gør den store forskel. Vi har et udvalg i ting til altan- og terrasse indretning.

 

Lad farven sætte stemningen

Hvis dine udemøbler er blevet lidt kedelige at se på, kan du vaske dem ned og give dem olie eller nyt lag maling. Møbler behøver ikke altid være hvide, sorte eller naturfarvede - en flot farve på et eller alle dine møbler kan skabe blikfang og sende tankerne til varmere himmelstrøg. Tænk f.eks. i turkis, grøn og gul. Du kan også overveje, om din træterrasse skal renses, når nu du er i gang.

Et andet tip er at beklæde møbler i udendørs tekstiler. Sæt en flot dug fast på bordet, så slipper du for at den blæser af. Eller betræk en stol eller bænk med et flot stof. Det er også praktisk, hvis et møbel er meget slidt. Du behøver ikke være særlig handy, en lille hammer og nogle stiftsøm er nok.

 

Tekstiler til en hyggelig terrasse

Uanset hvilken farve dine møbler har, kan du supplere med tekstiler - puder, hynder, plaider og gulvtæpper kan skabe et indbydende område! Siddeplads til en hyggelig middag derhjemme. Og hvis du sætter en flot bakke på en bænk, har du et ekstra bord.

Et luftig trådgardin kan lede tankerne over på hede dage og cikadesang i Provence. Det kan samtidig hjælpe med at inddele en stor altan eller terrasse i mindre, hyggelige og måske lidt mere private områder eller afskærme insekter for at komme ind i huset.

Se vores udvalg af tekstiler

  

Lanterner og dekorations belysning hygger!

Når tusmørket falder over din altan eller terrasse er det hyggeligt at kunne tænde lys i lanterner eller tænde for dine lyskæder. For de der lange sommernætter, vi drømmer om vinteren igennem … er der ikke altid lidt flakkende skær af stearinlys eller lyskæder med i? Hvis du ikke har en bolig med altan eller have, så tag et kig hos Lejboliger, der kan du måske finde din næste drømmebolig.

Rigtige stearinlys eller fyrfadslys i en flot lanterne eller Hurricane-vase er hyggeligt. Men LED-lys og LED-lyskæder er næsten mere praktisk for vinden puster ikke lysene ud, og der er ingen brandfare. Se vores udvalg af LED-belysning her. Lyskæder er særligt hyggelige, hvis man har et udespa eller vildmarksbad, da det skaber en ekstra stemningsfyldt atmosfære. 

Hvis de kan tåle det, kan du lade dine lanterner og lyskæder stå fremme, når høstens mørke kommer snigende - for hvor sødt er det ikke med lys i mørket? Ellers kan du skifte ud med julelyskæder og bringe hyggen ind i vinteren.

Få inspiration til belysning her

    

Skab en grøn oase, selv på den lille altan

Med kunstige planter, blomster og krydderurter kan du skabe en lille grøn oase på din altan eller terrasse. Miks krukker og potter og lad eventuelt forskellige højder og planter skabe små rum med siv, græsser eller bambus i plantekasser.

Du har også mulighed for at lave en smuk grøn plantevæg, læs her hvordan.

Hvis du har (for) meget sol eller meget skygge, kan kunstige blomster give et grønt indslag. De drysser ikke - og visner heller ikke, når du er på ferie.

Her kan du se forskellige krukker og plantekasser

  

Tænk over materialevalget

Man kan få møbler, tekstiler, potter og lanterner i alle mulige slags materialer. Visse materialer får pletter, skimmel eller meldugsangreb af for meget dug, regn eller fugt. Det gælder også, hvis du har en overdækket terrasse eller en pergola, for dug og fugt sniger sig ind overalt.

Overvej derfor at købe puder/hynder, plaider osv i de særlige tekstiler til udendørsbrug, som fås. Så behøver du ikke være indendørs hver aften. 

Se vores reviews på Trustpilot her