Sommerfest ideer: Sådan arrangerer du en vellykket sommerfest

- Kategorier: Nyheder

Det er aldrig for tidligt eller for sent at begynde at planlægge din næste store sommerfest. Og hvad kunne være bedre end en fest med sommertema i din egen have? Der er ikke meget, der slår en velplanlagt sammenkomst med venner og bekendte i et hyggeligt miljø. Så hvorfor ikke begynde at brainstorme allerede nu? Vi er sikre på, at du vil arrangere sæsonens mest storslåede sommerfest med de bedste dekorationer. Vi er her for at hjælpe dig på vej. Så lad os komme i gang!

9 tips: Sådan arrangerer du en vellykket fest

En begivenhed bliver ikke vellykket af sig selv. Det kræver omhyggelig planlægning at gøre en festlig begivenhed til en succes. Og hvem har ikke lyst til at arrangere en vellykket fest? Bliv dette års konge eller dronning af sommerfester med vores 9 tips. 

Begynd planlægningen i god tid
Det er aldrig for tidligt at begynde at planlægge din sommerfest. Hvis du starter tidligt, undgår du ikke bare unødvendig stress, men har også tid nok til at organisere alle detaljer som invitationer, festtema, dekorationer og meget mere.

Vælg et tema
Et sjovt tema kan løfte enhver fest - det skaber spænding og er underholdende. Så vælg et tema, der passer til lejligheden, eller som du synes er sjovt og underholdende for dine gæster.

Send invitationer
Invitationen til din fest sætter tonen for, hvad gæsterne kan forvente. Så tænk nøje over, hvordan du vil invitere folk til festen - via en digital invitation eller måske med posten? Det afhænger selvfølgelig af, hvor mange du har tænkt dig at invitere, og hvad der passer til festens tema. Invitationer bør sendes ud i god tid før festen, så gæsterne kan planlægge deres deltagelse. Tydelig information om dato, tid, sted og eventuelle instruktioner er også vigtigt at have med.

Mad og drikke
Mad og drikke er selvfølgelig en stor del af enhver fest. Planlæg derfor en passende menu, der passer til festens tid og tema. Køb al den mad og drikke, du har brug for, i god tid, så du undgår stress. Det er vigtigt, at du tænker på at tilbyde et varieret udvalg af mad og drikke. På den måde kan du tage højde for forskellige smage og eventuelle præferencer hos dine gæster.

Underholdning
Hvad er en fest uden underholdning? Planlæg forskellige former for underholdning, der passer til dine gæster og festens atmosfære. Et godt eksempel på populære aktiviteter er musik, spil, dans eller karaoke. Vælg blot noget, der skaber en sjov og hyggelig stemning.

 

Sæt dekorationer op
Det er vigtigt at pynte op. Dekorationer skaber stemningen til hele festen og forstærker dit tema. Hos Brøndsholm finder du alt det pynt, du kan få brug for til din sommerfest. Vi har dekorationer, der passer til forskellige temafester. Skab en hyggelig stemning med lanterner hængt op i træerne og lyskæder hist og her. 

Køb det rigtige værktøj
For at kunne sætte dine dekorationer op, har du brug for det rigtige værktøj. Køb skruer og skruetrækkere, hvis du ikke allerede har dem derhjemme. En stige er også god at have ved hånden til at sætte dekorationer op i træer og på forsiden af dit hus.

Rengøring og opvask
Rengøring er ikke det sjoveste at planlægge til en fest, men det er noget, der skal gøres. Du kan gøre det lettere for dig selv ved at arrangere små affaldsstationer, hvor gæsterne kan smide og sortere deres affald. Køb et antal store affaldsposer, og skriv sedler, der passer til festens tema.

Nyd din fest
Vi ved godt, at det kan være svært at være 100 procent til stede til sin egen fest, for det er trods alt dig, der er vært eller værtinde. Men det er også derfor, du skal planlægge i god tid - så du kan nyde den begivenhed, du har lagt så meget tid og kræfter i. Jo bedre du forbereder dig, jo mere vil du kunne deltage i det sjove, når det sker.

Sådan laver du dine egne dekorationer til festen

Hjemmelavet dekorationer er ikke kun sjovt, men også økonomisk. Hvis du laver dine egne dekorationer til din sommerfest, bliver den unik og stemningsfuld. Start med at købe basispynt som hyggelige lamper til at hænge på træer og buske. Vimpler med sommermotiver, guirlander og farverige vægdekorationer er også gode at have som udgangspunkt. 

Hos Brøndsholm kan du købe vaser og krukker i flere farver, som du kan dekorere, som du vil. Ananas er en sjov og anderledes dekoration, som helt sikkert vil være et hit til din sommerfest. Spray bladene i forskellige farver, og læg dem på bordet. Et andet sjovt tip er at bruge bøjler, ståltråd og kunstige blomster efter eget valg til at lave blomsterguirlander, som du kan hænge op hvor som helst. Hos Brøndsholm kan du købe kunstige blomsterkranse, som du kan hænge hvor du vil.

Forslag til temaer til sommerfesten

Temaet for din sommerfest behøver ikke at være kompliceret. Det kan være noget enkelt, som du tror, mange af dine gæster vil sætte pris på. Vi ved dog, at kreativiteten nogle gange kan mangle, så her er nogle forslag til festlige temaer og dekorationer til din sommerfest. 

Jungle/Hawaii: Et tropisk tema kan kun blive en succes. Gå efter frugtagtige drinks og farverige dekorationer. Pynt med kunstige palmer, og giv dine gæster hawaiikranse på.

Disney: Hvem kan ikke lide at klæde sig ud som sin yndlingsfigur fra Disney? Find dit indre barn frem og skab et forenklet Disneyland. 

Sommerpicnic: Skab en afslappet picnicstemning med tæpper, kurve og solhatte. Server traditionelle picnic-retter som salater, grillmad og sodavand.

Poolparty: Arrangér et klassisk poolparty med oppustelige madrasser, vandaktiviteter og poolspil. Inviter dine gæster til en klassisk sommerfest med picnicmad og forfriskende drinks.

Filmaften: Lav en udendørs biograf med et stort lærred og vis nogle gode film. Server popcorn, slik og sodavand. 

Afterski: Afterski er måske ikke det første, du tænker på, når du skal finde på et sommertema - men det er meget sjovere. Choker dine gæster ved at forvandle din have til et vinterlandskab med snespray og tør sne på træerne og jorden. 

Sommerfestival: Arrangér en havefest med festivaltema, der omfatter alt fra levende musik til food trucks, forskellige aktiviteter som ansigtsmaling eller boder med kunsthåndværk for at skabe en levende og festlig atmosfære.

En dag på stranden: Kan nogen sige nej til en dag på stranden? Dekorer din have med liggestole, byd på ispinde og farverige solbriller. 

    

Brøndsholm har dekorationer til din havefest

På Brøndsholms hjemmeside finder du alt det pynt, du skal bruge til din havefest. Vælg mellem alt fra palmeblade, kunstige fugle og farverige lanterner til vimpler på snor. Vi er kendt for vores spændende udvalg af dekorationsmaterialer og vores eksemplariske kundeservice. Så hvorfor vente? Se udvalget på Brøndsholm.dk og vælg dine dekorationer i dag.