Inspiration til din påskepynt

- Kategorier: Nyheder

Vi har samlet en håndfuld af vores gode ideer til at pynte op til påsken. Påsken er både fyldt med kristne og hedenske traditioner og symboler f.eks. påskeægget, som betyder frugtbarhed og nyt liv – og for mange børn og slikmunde også chokolade. I Danmark betyder påsken også, at den længe ventede forårssol er på vej med grønne spirer og blomster overalt, som kan inspirere til smukke påskedekorationer.

Nem dekoration til dør og bord

Ved at sætte nogle gule påskekyllinger op på en pind, i hjertet, får du nemt lavet en fin og enkel dekoration til din dør. En lille påskekylling på spisebordet er også en sød dekoration, der pynter fint op til påskemiddag. 

Se påskeprodukterne her

TIP! Hjertet kan genbruges til jul med f.eks. nisser og et rødt bånd.

En glasvase giver mange muligheder

En glasvase giver mange muligheder for at skabe unikke og smukke dekorationer til påskebordet.

Nedenfor giver vi 3 bud på dekorationer i glasvaser.


1. Planter og æg nede i vasen

Det er altid festligt at have en center dekoration, på påske bordet.

Fyld glasvasen ud med æg, planter og mos-sten, sådan at dekoration kun fylder vasen ud, på den måde får du trukket ”naturen” med ind på bordet. Du kan med fordel bruge kunstige planter og mos-sten, sådan at dekorationen kan holde alle påskedagene!


2. Hæng påskeæg på gæslingegren ned i vase

Sæt fokus på dit ynglings påskeæg ved, at hænge det på en gæslingegren ned i en vase med mos-sten. Ægget kommer til sin fulde ret på den måde. Dette er en hurtig overskuelig måde, at et flot blikfang på dit påskebord.

Du kan kombinerer denne dekorationsmåde med fine påske-reder eller en ekstra vase med nogle påskeæg i forskellige størrelser, som har samme farvenuancer, det giver også et flot udtryk!

TIP! Gæslinger er så fine til at pynte op med, med deres små pelsede knopper og bøjelige grene, men mange pollenallergiger kan ikke tåle dem, så undgå nys og løbende næser og brug den kunstige version!


3. Buket med dekoration i vasen

Hvis du er mest til den klassiske påskebuket med påskeliljer, kan du peppe den lidt op, ved at lægge dekoration ned i vasen, i form af påskeæg og mos-sten.

Brug kunstige blomster der ikke behøver, at stå i vand og få en flot dekoration, der også kan bruges igen næste år!

Du kan se alle produkterne, brugt til de overstående forslag


Lys

Lys er en anden måde, hvormed du kan påske hygge på. Ved at lægge påskeæg sammen med dine lys, på et flot fad, har du hurtigt skabt en hyggelig påskestemning!

Du kan også ”beklæde” dine bloklys med gæslingegrene, ved at klippe dem af, i lyset længde, og binde dem om lyset med noget rustik snor. Find gæslingegrene og fjer-æg her

OBS! Efterlad aldrig lysdekorationer uden opsyn!


Æg med planter

Brug åbne æg og sæt små planter eller fjer i, æggene kan derefter bruges både til, at hænges på grene eller sættes på et fad med mos, det giver et meget fint udtryk!

Find de brugte produkter her

TIP! Gåseæg er store nok til, at man kan bruge dem som små fine holdere f.eks. til urter.