Indendørs plantevæg: Din vej til mere levende omgivelser

- Kategorier: Nyheder

Skab en grøn oase: plantevægge til butikker, kontorer og i hjemmet

En indendørs plantevæg er den hurtige vej til mere charmerende og levende omgivelser. Derfor vil en indendørs plantevæg med kunstige planter være en super god tilføjelse, hvis man har et kontormiljø, en butik eller et rum i hjemmet, som trænger til lidt charme og liv.

Hvis du vil blive klogere på, præcist hvad en indendørs plantevæg er, samt hvilke fordele der er ved at placere en i hjemmet, i butikken eller på kontoret, kan du læse mere herunder.

Hvad er en plantevæg?

En plantevæg er en samling af planter, der opbygges på en måde, så de kan sættes på en væg enten indendørs eller udendørs. Du kan selv vælge, hvorvidt din indendørs plantevæg skal bestå af rigtige eller kunstige planter, men hos Brøndsholm anbefaler vi den kunstige variant, da de giver super mange praktiske fordele, samtidig med at de stadig har det charmerende og livlige look.

Derudover er det nærmest kun kreativiteten, der sætter grænserne for, hvilken type planter der kan bruges, samt hvor og hvordan plantevæggen skal monteres.

Konceptet er både populært i butikker, shoppingcentre og i virksomheder, hvor det er med til at give et mere levende og hyggeligt præg. Men man kan også sagtens lave en indendørs plantevæg i privaten, hvor man kan nyde godt af de fordele, der er ved at bringe naturen indenfor.

Du kan se hele vores udvalg af plantevægge her og vælge den type plantevæg, der passer til dit behov.

Fordele ved en indendørs plantevæg

Først og fremmest har en indendørs plantevæg selvfølgelig en æstetisk funktion. Den grønne væg vil være med til at skabe en naturlig og hyggelig stemning, som er svær ikke at holde af. Mange elsker at være i naturen, og med en indendørs plantevæg kan man virkelig bringe naturen ind i hjemmet.

Men en indendørs plantevæg har faktisk også nogle praktiske fordele, udover det rent æstetiske. For ligegyldigt om du foretrækker indendørs klatreplanter, slyngplanter eller noget tredje, har plantevæggen praktiske fordele, som alle får glæde af.

En indendørs plantevæg vil fx. have en støjabsorberende effekt, som forbedrer akustikken i det rum, den placeres i. Så hvis du har et rum i hjemmet, i din butik eller på kontoret, som både mangler lidt liv og som har en akustik der godt kunne forbedres, kan en indendørs plantevæg hjælpe på begge.

Derudover vil en væg eller et tag fyldt med planter også gøre rigtigt gode ting for arbejdsmiljøet på eksempelvis kontoret. Faktisk viser studier også, at planter på kontoret gør medarbejderne mere glade, og at de finder arbejdspladsen mere attraktiv at være på. Du kan læse mere om inspiration til kontorindretning her.

En frodig plantevæg – uanset lys og varme

Desuden har kunstige plantevægge den fordel, at de kan overleve de fleste steder – selv der, hvor der er minimalt med lys og varme. Kunstige planter trives derfor i de mest skyggefulde hjørner og indendørs omgivelser, hvor det normalt ville være udfordrende at få ægte planter til at overleve. Denne evne til at overleve – selv ved meget lave lys- og varmeforhold – gør kunstige plantevægge ideelle til dig, der gerne vil have en flot og frodig plantevæg i et rum med begrænset sollys.

    

Skab en levende atmosfære med en plantevæg på kontoret, i butikken eller i hjemmet

Uanset om det er til kontoret, storcenteret, i butikken eller derhjemme, så kan en kunstig plantevæg være med til at skabe en varm og atmosfærisk stemning.

Er du eksempelvis på udkig efter et levende element til din butik, kan du med fordel overveje at dekorere dit butiksvindue med en af vores frodige plantevægge eller bruge en plantevæg til andre former for visuelle displays.

En kunstig plantevæg tilfører farve og tekstur og er med til at skabe et indendørsmiljø, der bringer naturen tættere på kunderne og samtidig skaber en behagelig atmosfære. Med andre ord er en smuk plantevæg den perfekte måde at få dine kunder til at føle sig velkommen på.

I storcentre eller andre former for større butiksarealer kan en plantevæg også tilføre farve og dybde til indretningen. Derfor er det en oplagt måde at skabe blikfang, indramme produkter og dermed skabe en visuel sammenhæng i indretningen. 

I modsætning til levende planter, kræver kunstige plantevægge inden særlig vedligeholdelse, andet end en fugtig klud i ny og næ, hvilket gør dem særligt velegnede til storcentre, kontorlandskaber og større butiksarealer. 

Kunstige plantevægge er desuden lette at ændre, alt efter sæson og specielle begivenheder, hvilket gør det muligt at skabe tematiske dekorationer og tilpasse udsmykningen alt efter sæsonen. På den måde kan de bruges til at skabe en hyggelig og dekorativ udsmykning, der let kan justeres alt efter behov. Det samme gælder i privaten og på kontorer, hvor en plantevæg kan være med til at bidrage til et bedre indendørsmiljø og en stemning af ro og velvære.

Gør kontoret indbydende med en flot plantevæg 

Ved at introducere grønne elementer i form af en plantevæg kan du skabe en stemning af positivitet og hygge på kontoret. En plantevæg kan også være med til at øge arbejdsglæden hos medarbejderne og reducere stress, fordi det skaber en mere naturlig atmosfære. 

Derudover kan en plantevæg være med til at reducere støjniveauet på kontoret med sin lydisolerende og støjdæmpende effekt. Dette kan skabe et mere fokuseret arbejdsmiljø og være med til at mindske afbrydelser. 

Ved at bringe naturen indenfor med en dekorativ plantevæg kan man altså styrke den visuelle fremtoning på kontoret og skabe en positiv og inspirerende atmosfære til gavn for medarbejderne. 

Skab naturlig hygge og charme i hjemmet med en kunstig plantevæg

På samme måde som i butikker og på kontorer har plantevægge også en række praktiske fordele, der gør sig gældende ved brug i privaten. Men i hjemmet er det måske i endnu højere grad også et spørgsmål om æstetik, når man vælger at indrette sig med en plantevæg. På mange måder vil en indendørs plantevæg være som et levende, grønt maleri, der giver masser af glæde og god energi.

Mange elsker naturen, men bruger den måske ikke nok. Derfor kan man med fordel få lidt af naturens charme ind i hjemmet ved at lave en væg fyldt med indendørs klatreplanter, slyngplanter eller andre kunstige planter. 

En plantevæg er en sublim måde at bringe naturen ind i hjemmet på og få skabt en varm atmosfære. Plantevægge er ideelle til at skabe en mere naturlig hygge og charme i selv de mest sparsomt indrettede rum.

Indendørs plantevæg med kunstige planter: Derfor er det smart

Når man skal have sig en indendørs plantevæg, skal man selvfølgelig afgøre med sig selv, hvorvidt den skal være med kunstige eller rigtige planter.

Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge løsninger, men kunstige planter er specielt et godt valg, hvis du gerne vil undgå at tænke for meget over de praktiske ting.

Her slipper du nemlig for løbende pleje og pasning, ligesom du slipper for at tænke på, hvorvidt du har placeret din indendørs plantevæg et sted hvor den får nok lys.

Hos Brøndsholm har vi et stort udvalg af plantevægge, så du selv kan bestemme, hvordan du vil have din nye væg til at se ud. Har du en butik, kan du bruge din plantevæg som dekoration eller som rumdeler.

Eksempler på kunstige plantevægge hos Brøndsholm

Bladmixplade (kan bruges som væg-dekoration eller som rumdeler. Hvis du vil pynte den med planter og sukkulenter, er der også mulighed for det. Perfekt som baggrund i et butiksvindue eller en reception fx.)

Vægpanel af mos og planter: Giver din væg et spændende og unikt udtryk, og gør selv den kedeligste hvide væg flot at se på.

Bladmixplade, klæbefrø: Giver væggen spil og passer perfekt ind til steder, der mangler liv.

Bladmixplade, bregne: Brug det i mødelokalet eller på kontoret, og giv de kolde kontorlokaler et friskt pust.

     

 

Find din nye plantevæg hos os

Hvad enten du er på udkig efter en plantevæg til din butik, kontoret eller til privaten, har vi et hav af flotte plantevægge, der passer til alle rum.

Gå på opdagelse i vores univers af plantevægge til ethvert behov, og find den plantevæg, der passer til dine præferencer.

Plantevægge efter mål: Få en flot plantevæg tilpasset dit hjem

Har du et specifikt ønske til en plantevæg til dit rum, bygger vi gerne plantevægge efter mål. Vores dygtige dekoratører giver bud på både pris og praktiske løsninger, der passer til dine specifikke behov. 

Kontakt os på mail@brøndsholm.dk for at høre mere.