Julemarkeder - kort over Sveriges bedste julemarkeder i 2022

- Kategorier: Nyheder

Er du allerede begyndt at tænke på, hvilke julemarkeder du skal besøge i år? Faktum er, at rundt om i Sverige er der mange julemarkeder, som byder på den traditionelle og festlige stemning, som hører julen til. Det er alt fra stearinlys, til dufte, julelysjulepynt og musik, der er garanteret at få os i den rigtige julestemning, og som kan få os til at føle os som børn igen.

Brug vores interaktive kort til at finde et hyggeligt julemarked i Sverige og læs videre for mere information om Sveriges bedste julemarkeder.

Julemarkeder i Stockholm 2022

At varme op til jul ved at tage på julemarked i Stockholm, er en tradition for både stockholmere og expats. I Sveriges hovedstad afholdes der hvert år flere traditionelle julemarkeder, som alle byder på en bred vifte af aktiviteter, kunst og kunsthåndværk og spændende lækkerier. Uanset om du bor i Stockholm eller er turist, synes vi, du skal besøge mindst ét ​​marked i julen 2022.


Julemarked på Stortorget i Den Gamle By

Julemarkedet på Stortorget i Gamle Stan har en solid historie. Fejringen er foregået på samme måde og samme sted siden 1915 – med oprindelse helt tilbage til 1300-tallet. Det er Stockholms-Gillet, der arrangerer arrangementet, som finder sted hvert år cirka en måned før jul.

Her er omkring 40 sælgere, og i de forskellige boder kan du være med til alt fra kunstsmedning til keramik og diverse lækkerier som karameller og vildt. Glem ikke at købe en honningkage og et krus gløgg og så sidde og nyde det fantastiske juletræ, der pryder torvets midte. 

Julemarkedet i Den Gamle By byder i år sine besøgende velkommen mellem 19. november og 23. December 2022.


Skansens Julmarked

Skansen arrangerer hvert år et velbesøgt julemarked, som har været en vigtig tradition for både stockholmere og turister siden 1903. Her kan du tage del i omkring 70 spændende og dygtige boder, der byder på mad og kunsthåndværk i julestemning. Smag alt fra marcipan og brød til chokolade og udforsk udvalget af træhåndværk, tøj, stearinlys og smykker. Her er noget for hele familien – ung som gammel. 

Skansens julemarked 2022 arrangerer også flere festlige aktiviteter som julehåndværk, lystænding, dans om juletræet og koncerter med julemusik. I år er du velkommen hver fredag, lørdag og søndag mellem 25. november og 18. december.


Julemarked i Färgfabriken

I år arrangeres julemarkedet i Färgfabriken i Stockholm mellem 10. og 11. december. Dette er byens største julemarked inden for design, kunsthåndværk, mad og drikke. Tusindvis af besøgende, som har lyst til at tage del i det store udvalg, valfarter hvert år dertil,. Udover 100 boder kan du også nyde livemusik i julens tegn.

Markedet byder sine gæster velkommen mellem 11.00 og 17.00 begge dage.

 


Julemarkeder i Gøteborg 2022

Allerede i starten af ​​november kommer julen til Gøteborg. Det er der en række hyggelige julemarkeder åbner op og byder gæster fra hele landet velkommen til julestemning af bedste slags.


Jul på Liseberg

I november 2022 skifter Nordens største forlystelsespark, Liseberg, igen form og bliver et julemarked i verdensklasse.

Træer og juletræer er pyntet med millioner af lys, og hundredvis af udstillere og handlende sætter deres boder op. Udover juleindkøb er der også mulighed for at stå på skøjter, lægge en ønskeliste til julemanden og meget mere.

 


Tjolöholms Slots Julemarked

Et stykke udenfor Gøteborg finder du Tjolöholm Slot. Et traditionelt julemarked arrangeres her hvert år. Faktisk fandt det første julemarked sted i 1987.

Nyd julestemningen på godset, som er smukt oplyst af lyskæder og masser af lys-beklædte juletræer. Madboder og kunsthåndværkere fra hele landet samles her for at vise og sælge små fremstillede produkter. Tag også del i stemningsfulde oplevelser for hele familien. 

I år byder julemarkedet sine gæster velkommen mellem 11.-13. november, 18.-20. november og 24.-27. November 2022.


Julemarkeder i Skåne 2022

Uanset hvor du bor i Skåne, er du aldrig langt fra et hyggeligt julemarked. Her arrangeres stemningsfulde julemarkeder flere steder i juletiden.


Julemarked på Gästgifvaregården i Margretetorp

Du kan besøge Margretetorps julemarked i Hjärnarp (midt mellem Båstad og Ängelholm). Her vil flere lokale udstillere opstille deres stande i 2022 og byde på harmoni og julestemning blandt kunsthåndværk, traditionelle delikatesser og blomster.

Benyt lejligheden til at købe nogle unikke julegaver til dine nærmeste og glem ikke at bede børnene om at skrive en ønskeliste inden besøget - for her venter julemanden.

 


Jul på Övedskloster

I 2022 bliver det tiende år i træk, at der arrangeres et hyggeligt og stemningsfuldt julemarked på Övedskloster. Du er velkommen her mellem 9. og 11. december for muligheden for rigtig at komme i julestemning. Omkring hundrede talentfulde kreatører udstiller hvert år deres kunsthåndværk og madhåndværk her. Der er også hyggelige aktiviteter, luciatog og anden hyggelig underholdning, der hører julen til.

Julemarkedet er åbent fredag ​​den 10. december fra klokken 15.00 til 20.00 og lørdag og søndag den 11. og 12. december mellem klokken 10.00 og 17.00.


Malmö Julemarked

Ved Gustav Adolfs Torv og Södertull midt i Malmøs centrum åbnes der hvert år et klassisk udendørs julemarked. Her sælges ægte kunsthåndværk, delikatesser og meget mere.

Malmø er en hyggelig by i juletiden og julemarkedet bidrager til en ekstra festlig stemning. Udover en række spændende boder er der også en håndværkshytte, flotte lysinstallationer, karuseller, heste og vogne og julemænd. Tag dig god tid og slentre rundt et par timer for at dufte, smage og virkelig mærke julen.

 


Julemarked i Dalarna 2022

Dalarna er den perfekte destination for dem, der leder efter ægte julestemning med sit frostklare og snedækkede landskab. Derfor kan du være sikker på, at julemarkederne her byder på en ekstraordinær julestemning.


Julemarked i Långa Ladan

Julemarkedet i Långa Ladan i Ludvika byder hovedsageligt på udstillere inden for kunsthåndværk og brød, men også et festligt og hyggeligt miljø, der får alle besøgende til at nyde julen lidt ekstra. Her er også lotteri og kaffeservering. Markedet er åbent mellem 12.00 og 16.00 med start den 4. december.


Julemarked i Sunnansjö

Besøg Sunnansjö for et gammeldags julemarked. De omkring 40 sælgere, der er der, sælger ægte kunsthåndværk og velsmagende lækkerier. Julemanden kommer her også for at besøge de mindste gæster. Du finder julemarkedet på gården i Sunnansjö med start den 19. november.